Коментари

ПИК: Радев отсъства от дневния ред на българите, лекарите умират, а той не свиква КСНС за коронавируса

ПИК: Радев отсъства от дневния ред на българите, лекарите умират, а той не свиква КСНС за коронавируса

 

660_09f335bca699a827efa5a23d2306ea59

 

 

 

 

Проправителственият ПИК пак „изби рибата“ със злостен коментар срещу президента като този път поводът е, че не свиквал КСНС заради кризата с коронавируса. В пасквила с автор Звездомира Мастагаркова няма и дума за нелепите мерки на правителството от последните дни, вкл. намаляването на периода на карантината на 10 дни, наредено лично от премиера Борисов. Затова пък Радев е на топа на устата, че „отсъствал от дневния ред“ на българите… Явно опитите да се разфокусира вниманието на обществото от корупцията на властта и силното недоволство на протестите, търси всякакви поводи от типа „под вола теле“.

 

 

Ето какво пише Мастагаркова по въпроса:

 

 

 

Румен Радев е на път да загуби всякаква легитимация след като в последните месеци изцяло отсъства от дневния ред в живота на българите и дори днес, когато българските лекари падат в жертва на пандемията от коронавирус, той не намира верния път към ролята си на президент, а дори забрави, че военен, заклел се да брани българския народ.

 

 

 

Бившият летец прави всичко друго, но не и да бъде президент и да помага на народа си. Вместо това спасява ту жена си, ту самия себе си от многобройните скандали, в които се забъркват откакто са на светло в публичното пространство. За да спаси съветниците си от съдебно преследване, дори наруши конституцията и размаха юмрук под команда на олигарсите за улични метежи в разгара на най-голямата световна криза от десетилетия насам.

 

 

 

За историята обаче все още има някакъв шанс да спаси името си и да не остане в нея като човекът, предал народа си в най-трудните времена. Това може да стане, само ако Радев най-сетне загърби личните си интереси, сметки и его и зачеркне упоритото отричане на заплахата от пандемията, което практикува вече осми месец.

 

 

 

Негова трябва да бъде инициативата за помощ на борбата на всички институции, които вече месеци наред правят и невъзможното българите да усетим по-леко кризата и да излезем с минимални щети от нея. Справиха се здравните специалисти в болниците, справиха се финансовите експерти на Борисов и всичките му министри в ресорите си. Никой не е забравен – от пенсионерите и хората с увреждания до културните дейци, на всеки беше помогнато.

 

 

 

 

Големият отсъстващ обаче бе Румен Радев – този, който трябва да е символ на обединението и надеждата. Нещо повече – с изявлението си, в което неглижира заплахата навръх националния празник, той подведе стотици българи да не спазват мерките. А някои тях вероятно вече са паднали и в жертва на политическите му амбиции, защото днес починалите наближават 1000.

 

 

 

 

В дни като днешния, когато се сбогуваме с поредния достоен български лекар, убит от зловещия коронавирус, народът има повече от всякога нужда именно от обединение и надежда. Ако е останала и капка родолюбие у заклелия се да служи на родината си военен пилот, то днес Радев трябва да си я спомни и да загърби всичките си лични амбиции в името на най-святата цел.

 

 

 

 

Негово по конституция е задължението да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Досега го е правил едва пет пъти за целия си мандат, все с користна цел – да хока политиците за някаква корупция без доказателства, да обслужва БСП преди евроизборите преди година или да си прави реклама за уличните метежи в началото на тази.

 

 

 

 

 

Днес обаче сме във война с невидим враг и вече година целият свят живее в страх за утрешния ден. Загърбени са всякакви конфликти и дребни страсти, лични и партийни интереси, в името на оцеляването на човечеството и нормалността, която маските и ужаса изличават от ден на ден. Припомни го вчера и зам.-председателят на парламента Емил Христов, който също призова Румен Радев да свика КСНС.

 

 

 

 

Ако му е останало поне малко мъжество и сила да носи отговорност, за което се е заклел освен като военен, и като президент, Радев ще помогне на народа си в този тежък момент и ще отвърне на подадената му още преди месеци ръка от останалите власти и институции в България, включително премиера Бойко Борисов, който пръв призова за обединение в битката с невидимия враг.

 

 

 

В противен случай историята няма да му прости предателството. Големите хора се виждат във времена на криза.

 

 

ПИК

pik.bg

 

loading...
Коментари

More in Коментари

velizar_1

Велизар Енчев: Борисов купува избори и се откупува от менторите си

октомври 17, 2020
cveta_kara

Г-жо Караянчева, бих искала да Ви даря едно тоалетно гърне

октомври 17, 2020
be2781825c654f1aa95aa1ffd93dc81f

Този премиер превръща незнанията и комплексите си в най-големия риск за държавата, обществото и гражданите

октомври 16, 2020
phpsosy9o_800x_

Български лекар в отворено писмо до Борисов: Рискувате живота и здравето на близките ми

октомври 16, 2020
big_122

Министър Танева подкрепи Караянчева: Човек от народа! Боец за справедливост

октомври 15, 2020
cb62667f498d4cf6a2ed23c6f590986c

Може ли някой да ми обясни как маската не предпазва мен от болен, но предпазва здрав, ако аз съм болна

октомври 14, 2020