ОБЩЕСТВО

Почна се: Връщат една от строгите мерки в Пловдив, глобите при нея стигат 1000 лв.!

Почна се: Връщат една от строгите мерки в Пловдив, глобите при нея стигат 1000 лв.!

vrashtat-edna-strogite-merki-pri-931

 

 

 

 

 

В Пловдив и региона се връща пропускателният режим в големите хипермаркети, както беше в началото на пандемията. Това оповести областният управител Дани Каназирева след заседание на щаба, в който участваха кметът Здравко Димитров и шефът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.
„Навсякъде ще бъдат поставени указателни табели за новите ограничения. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева, за фирмите също ще има санкции“, напомни Каназирева.
„Обръщам се към всички – към тези, които вярват, че има такава зараза, и към онези, които я отричат. Ако се блокира здравната система, и най-обикновената настинка ще стане опасна, защото няма да има кой да лекува“, каза областният управител.
Тя похвали директорите на училищата, че са дисциплинирани и следят за контрола. Проблемът идвал от онези, които не спазват правилата.

 

 

По време за заседание на Областния медицински щаб под тепетата е взето решение също да се ограничава броя на посетителите в големите супермаркети в Пловдив. Ще се допускат по-малко хора в обектите, като за големите супермаркети ще бъдат само до 100 души, а отвън между чакащите ще трябва да има 2 метра дистанция.

 

 

„За по-малките магазини трябва да има 2 метра дистанция, всеки собственик може да прецени колко хора да допуска в магазина си“, заяви областният управител Дани Каназирева.

 

 

„Правим проверки на градския транспорт и ще продължаваме да правим. Затягаме контрола в големите магазини и малките магазинчета. Ще има проверки и във влака Асеновград-Пловдив. Трябва да бъдем по-дисциплинирани и тези мерки трябва да се спазват. Ако продължава така, ще бъдем принудени да вземем по-сериозни мерки“, заяви кметът на града Здравко Димитров.

 

 

 

След една седмица отново ще има съвещание на щаба, като тогава ще се решат по-нататъшни действия.

 

 

 

„Мерките ще бъдат засилени – оформят се повече екипи на МВР с РЗИ и Агенцията по храните, освен в областния град ще стигнем и до най-малките населени места в областта. Ако до една седмица няма ефект ще вземем по-сериозни мерки“, коментира ст. комисар Йордан Рогачев.

 

Блиц, Глас БГ

 

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

lekari-vtreshteni-zhena-e-bolna-covid-064

Черната жътва не спира: 58 починали за последното денонощие, 27,7% от тестваните са заразени

ноември 7, 2020
veselina_gancheva

Медицинска сестра с потресаващ разказ: Това, което се случва в болниците, е геноцид. Горим като крушки

ноември 6, 2020
big_3122

Коцето проплака: Попаднах в плен на вируса. Баща ми е в болница, моля се! ВИДЕО

ноември 6, 2020
big_13

Студенти и граждани блокираха движението пред ректората на СУ с искане за оставки, обсада и на БНТ

ноември 6, 2020
help_karma2

Народният гняв се изля срещу HelpKarma, те изпищяха: Подложени сме на огромен натиск!

ноември 6, 2020
640_4

К-19 повали един от най-крупните бизнесмени на Пловдив, изповедта му е разтърсваща!

ноември 6, 2020