ОБЩЕСТВО

Учителят Тео: Нещата отиват на зле. Това е изкуствено раздухвана истерика и целта е пренареждане на света

Учителят Тео: Нещата отиват на зле. Това е изкуствено раздухвана истерика и целта е пренареждане на света

big_1247

 

 

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“.

 

 

 

Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

 

 

 

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

 

 

 

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

 

 

 

 

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си – когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели – те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

 

 

 

 

„Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни“, каза той в интервю пред БНР.

 

 

 

„Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък… Хората не искат да мислят“, убеден е той.

 

 

 

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.

 

БНР

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024