ОБЩЕСТВО

Учителят Тео: Нещата отиват на зле. Това е изкуствено раздухвана истерика и целта е пренареждане на света

Учителят Тео: Нещата отиват на зле. Това е изкуствено раздухвана истерика и целта е пренареждане на света

big_1247

 

 

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“.

 

 

 

Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

 

 

 

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

 

 

 

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

 

 

 

 

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си – когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели – те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

 

 

 

 

„Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни“, каза той в интервю пред БНР.

 

 

 

„Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък… Хората не искат да мислят“, убеден е той.

 

 

 

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.

 

БНР

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ivo-mirchev

Мирчев: Един от най-високопоставените хора в България е руски шпионин

юли 3, 2022
1649940666

Тайната падна: Ето какви милиони дава „Америка за България“ на НПО-а и журналисти / СПИСЪК

юли 3, 2022
захароваbig_big_010184c_1_

Захарова: България сведе до нула възможността за функциониране на руското посолство в София

юли 3, 2022
руснаци9509915

Два самолета прибраха изгонените руснаци (СНИМКИ)

юли 3, 2022
diado-prodava-chubritsa-zhegata-da-si-210

Дядо продава чубрица в жегата, за да си купи хляб / СНИМКА

юли 3, 2022
грантове0000317452-article3

Известна българка поиска да се разследват всички получавали американски субсидии в България…

юли 3, 2022