Катастрофи

Аз карах… Из признанията на дрогирания, помел Милен Цветков с 99 км/ч

Аз карах… Из признанията на дрогирания, помел Милен Цветков с 99 км/ч

 

big_big_milen

 

 

 

Дрогираният младеж, помел и убил Милен Цветков навръх Великден, е признал, че именно той е шофирал.

Адвокат Менко Менков посочи, че в началото позицията на защитата му е била, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила.

 

 

 

 

„Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци“, коментира юристът пред Нова тв.

 

„Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества“, посочи още Менков.

 

 

 

„Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването, са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път“, обясни защитникът.

 

 

 

Менков посочи, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл.

 

 

 

 

„Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката“, информира адвокатът.

 

 

 

 

Менков обясни за нет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се установява, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове дрога.

 

 

 

Юристътъ посочи, че е много трудно за доказване откъде шофьорът се е сдобил с наркотиците.

„Когато липсва съдействието и волята на самия участник в този процес, няма как да се каже. Дали някой е дилър или подал еднократно – са различни понятия“, категоричен е той.

 

 

 

„Обвиненият твърди, че е взимал хранителни добавки и в някоя от тях са се съдържали подобни вещества. Това е теза на защитата, която той изразява с обясненията си“, допълни защитникът.

 

 

 

Менко Менков категорично настоя, че обвиняемият е в ареста и не е пуснат под домашен арест.

Максималната присъда по обвинението, ако бъде доказано, е от 10 до 20 години лишаване от свобода, както и лишаване от право за управление на МПС – завинаги.

 

Нова тв, Глас БГ

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023