Политика

Борисов: Благодаря на колегата Радев. Мицотакис ми каза, че много е хвалил България

Борисов: Благодаря на колегата Радев. Мицотакис ми каза, че много е хвалил България

 

big_31_6

 

 

 

 

Аз благодаря на колегата Радев, че е заявил, пред колегата Мицотакис, че България е мощна сила. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

 

 

 

„Фич“ отново са повишили кредитния рейтинг на Българската банка за развитие на най-високия. Това е хубаво да се пусне и да се знае и да опонираме на всички, които са опитват да кажат, че не се случват хубави неща. Президентът Радев вчера много е хвалил България, премиерът Мицотакис ми съобщи“, каза още той.

 

 

 

 

Всички заедно трябва да разберем, новините по цял свят – новина номер едно е COVID. И това хаотично затваряне. Нашето мнение е, че децата не трябва да се спират от училище и да се отделят от средата“, посочи премиерът.

 

 

 

 

 

ЕК даде своите указания, макар и много закъснели, по темата за COVID. Но за ваксините съм много доволен и приветствам бързината, с която действа Комисията. Много е важно да бъде на достъпна цена за всички граждани от ЕС. Вирусът мутира много. Трябва да се доверяваме на професорите и да не експериментираме по здравни теми. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

 

 

 

Стриктен контрол на това, което сме разпоредили в момента. Всеки един българин да знае, че пазейки него, пази и този до него, икономиката, бизнеса и туризма, призова министър-председателят.

 

 

 

 

Психическото здраве на хората, паниката и стресът, който се насажда във всяка една държава-членка, са изключително опасни. Икономиките няма да издържат, коментира той по повод прилагането на по-тежки мерки срещу разпространението на коронавируса по света.

 

 

 

 

Той отбеляза, че ЕС категорично е припомнил, че на 31 декември тази година трябва да се реши въпроса с Брекзит.

 

 

 

 

Към този момент не можем да кажем, че това ще се случи. Изключително ще е лошо за Великобритания и за ЕС Брекзит без сделка. Надяваме се да се постигне съгласие, защото икономиките ни са много свързани, добави Борисов.

 

 

 

„Икономиката в този ред на мисли, е застрашена. Този план за възстановяване, който приехме, не е още ратифициран в ЕП. Все още за тези пари, които мислехме, че са пръснати в европейските икономики, процедурата още не е стартирала и излязла на пазарите.

 

 

 

Зелената сделка, за която в България, за съжаление, не искат да говорят много. Трябва да мислим не само за придобиване на нови мощности. През 2050 г. трябва да има неутралност – това означава да няма вредни емисии. Промените в климата са такива, че сме длъжни да го направим, обясни

 

 

Блиц

 

Политика

More in Политика

venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024