Политика

Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон

Дани Кирилов се обиди на хунтата, избяга в Лондон

 

дани2-750x430

 

 

 

Данаил Кирилов се обидил жестоко на хунтата ГЕРБ, че бе освободен като правосъден министър и дори отказал да разпише огромна купчина документи, твърди Narod.bg.

 

 

 

„Винаги съм се борил за качествено законодателство, а какво получих – само удари в гърба и незаслужени прякори и обиди, при това от своите”, коментирал той пред приятели, пише и „Уикенд”.

 

 

На тръгване от кабинета си Дани Кирилов отказал да разпише пощата, която се натрупала на бюрото му през последната седмица на неговото министерстване, допълват отлично запознати. След това се наложило писмата да се върнат обратно по отделите, от които идват. Там ги пренаписали, като вместо „Данаил Кирилов”, сложили името на новата шефка на правосъдното министерство – Десислава Ахладова.

 

 

 

Откакто си е тръгнал от сградата на „Славянска” 1, никой не е виждал в София Дани Кирилов. Както е известно, той се отказа и от депутатското си място. Според бившите му подчинени, след този безславен финал на политическата си кариера, той е отпрашил към Лондон.

 

 

 

Там от години пребивава съпругата му Нина, а дъщеря му Мария е студентка по химия и фармация. Дани Кирилов е много потаен за личния си живот, но според източниците ни съпругата му, която е завършила история, не работи в посолството, а най-вероятно има свой бизнес в британската столица.

 

 

 

 

На министерския пост Кирилов се задържа само година и половина и Бойко Борисов му поиска оставката след няколко неуспешни, включително и медийни, изяви. Както е известно преди много години Дани се пробвал да кандидатства журналистика в Софийския университет, но не успял. Затова пък го приели и право, и театрознание, но той предпочел да стане юрист, като преди това учил една година математика.

 

 

 

 

Преди да се появи в ГЕРБ, Кирилов е общински съветник в столицата от листата на БСП в кв. „Лозенец”. Самият той влиза в Столетницата през 1997 г., когато повечето й членове я напускат, а партията е в тотална изолация. През 2001 г. по време на царското управление Дани става шеф на кабинета на министъра на регионалното развитие Костадин Паскалев, който е от БСП. През 2009 г.

 

 

 

 

 

Кирилов е вече от ГЕРБ и е областен управител на София, а след 2013 г. става депутат и председател на правната комисия в Народното събрание. Относно адвокатската си практика винаги е подчертавал с гордост, че негов клиент е бил Жан Виденов. При това защитата успява да се справи отлично и отпадат обвиненията срещу бившия премиер по делото, заведено от Атанас Тилев.

 

 

 

Предстои да видим накъде ще поема сега новата кариера на Данаил Кирилов.

 

 

narod.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024