ОБЩЕСТВО

Ден, белязан от протести – студенти, полицаи, автоинструктори

Ден, белязан от протести – студенти, полицаи, автоинструктори

 

phpa6cntv_800x_

 

Днес от 18 часа студентите ще излязат на нов втори протест за оставка на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на предсрочни избори.

 

 

Както на първия студентски протест преди седмица, младежите ще се съберат на стълбите пред сградата на Ректората на Софийски университет.

 

 

 

След акцията студентите ще се включат в антиправителствените демонстрации в триъгълника на властта, които продължават вече 106 дни.

 

 

 

Преди седмица в протеста участваха студенти от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и от други учебни заведения. Те държаха транспаранти с надпис „Оставка“ на английски, немски и френски език.

 

 

Младежите настояват за „промяна“, а не за „подмяна“ на системата.

 

 

И автоинструктори заявиха, че ще излязат на демонстрация в столицата. Те ще блокират центъра на София в обедните часове.

Това е поредният протест на представителите на автошколите. Те недоволстват заради предложените промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьорите, информират от БНР.

 

 

 

Протестът ще започне в 12 ч. с шествие на три лъча учебни автомобили от входовете на София при „Ботевградско шосе“, „Цариградско шосе“ и Люлин. Автомобилите ще се съберат на пл. „Александър Батенберг“.

 

 

 

„Все пак вече за втори път го правим това нещо, хората са недоволни. Наредба 37 трябваше да бъде обсъждана в работна група, която е към държавна агенция „Пътна безопасност“ с хора от бранша, а всъщност се обсъди от определен кръг хора. Не може хора, които не са се занимавали с преподавателска дейност, да казват как да се обучава“, заяви пред БНР председателят на Българския автоинструкторски съюз Трендафил Маринов.

 

 

Полицаите също протестират. Исканията им са за по-високи заплати.

 

Фрог нюз, Оф нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024