ОБЩЕСТВО

Ден 100! Огромно множество от хора на Великото народно въстание V… СНИМКИ И ВИДЕО, НА ЖИВО

Ден 100! Огромно множество от хора на Великото народно въстание V… СНИМКИ И ВИДЕО, НА ЖИВО

 

big_217f

 

 

Хиляди хора вече са в Триъгълника на властта, където тази вечер е обявено петото Велико Народно въстание. Това е и 100-ия ден на протести.

 

 

Хората са недоволни от управляващите и искат оставките им, както и на главния прокурор Иван Гешев. Студентите от Софийския университет също се включиха в протеста. В района има засилено полицейско присъствие.

 

 

 

 

 

Полицията се опита да спре студентите, които тръгнаха от Софийския университет към протеста тази вечер.

 

 

 

По думи на самите студенти, органите на реда са се заяли за дължината на пръчките, държащи огромния транспарант, който те носиха. На него пише „Оставка“ с големи букви.

 

 

В крайна сметка хора от „Триъгълника на властта“ се намесиха и те бяха пуснати. Преди минути самият транспарант бе закачен за светофар до Президентството.

 

18:50
.

„Тук съм тази вечер, за да ви покажа, че Европа ви вижда, че тя не е сляпа. Вижда вашите проблеми. Вие сами трябва да се справите с тях, но ние ще ви подкрепим.

В моята страна Хърватска също има огромна корупция. Искам да си направя много снимки с вас тук днес, за да покажа на моите сънародници, че могат също да въстанат. Това е обща битка. Корупцията не е само Хърлатски проблем, не е само Български проблем. Корупцията трябва да спре навсякъде.

Знам, че искате нормален живот, за вас и за децата ви, знам, че искате правосъдие. Борбата е наша. За съдбите ни.“, заяви от трибуната на протеста евродепутатъ Иван Вилибор Синчич (Ivan Vilibor Sinčić), който излъчваше на живо в личната си страница във Facebook.

 


.

18:40

Студентите бяха посрещнати на площад „Независимост“ с музиката от филма „Междузвездни войни – империята отвръща на удара“.
.

.

.

18:20

Униформени са препречили пътя на студентите, които се събираха пред Софийския универститет и имаха намерение да се присъединят към големия протест на площад „Независимост“. Причината за блокадата на младежкото шествие за сега не е ясна, но според очевидци е заради твърде дълги, според полицията, пръчки на трансперантите, които носят.

 

След като тази информация достигна до „триъгълника на властта“  хората се втурнаха „да си вземат студентите“, какъвто бе и призивът към множеството.

 

.

 

Около площада има плътне двоен кордон от полиция.
.

 

18:15 ч.

Хората на площада вече са многобройни. В триъгълника на властта вече има хора от Русе, Варна, Бургас, Ямбол, Хаскво, Перник, Ловеч, Димитровград и други градова от страната. Повечето насят плакати с призиви за оставка на правителството.
.

 

Мнозина носят стари календари, които събират пред камиона с озвучителната техника на площада. Причинате е  изказване на председателя на народното събрание Цвета Караянчева от вчера, че били дарили стари календари на домове за възрастни хора, з да не ги изхвъляли, защото били с красиви пейзажи.
.

Малко преди 18 часа движението по бул. „Цар Освободител“ вече е затворени.

Шествие на студенти ще премине от Софийския университет до площад „Независимост“ където се събират все повече хора.

 

По-рано през деня полицията за пореден път претараши палатките на майките от „Системата ни убива“ и за породен път не намери нищо съмнително.

 

 

Очаква с да бъде затворен и пътят от Монтана към Видин. От „Отровното трио“ заявиха, че това е последното събитие, организирано в този формат.

 

Снимки: Фрог Нюз

.
.

.

.

.

.

.

 

Петел предава на живо от мястото:

Петел, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024