ОБЩЕСТВО

Допълнителни забрани, ограничения и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги?

Допълнителни забрани, ограничения и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги?

1cb7b8f48489433f8c06c143fb313533

 

 

 

На някои места у нас заведенията за хранене ще работят до точно определен час

 

 

 

Допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19 бяха въведени в редица области. Сред тях са въвеждането на вечерни часове за малолетните и непълнолетните и забрана да посещават без придружител търговските центрове, предава БНТ.

 

 

 

Ето какви допълнителни мерки бяха въведени по места:

 

 

 

Кафенета и ресторанти в Благоевград ще работят до 21 ч., вечерен час в Кресна и Симитли

 

 

В Благоевград е забранено провеждането на сватби и кръщенетаКафенетата, ресторантите и заведенията за бързо хранене могат да работят до 21 ч. Хората ще бъдат призовавани да спазват мерките по два пъти на ден чрез озвучителната уредба в централната част на града.

 

 

 

 

Кметът на Кресна засили мерките в общината за 14-дневен период с цел намаляване на риска от разпространение на вируса. Ограничават се посещенията в казината, като не се допускат посетители след 22 ч. Въвежда се и вечерен час за малолетни и непълнолетни до 20 ч. Заповедта е в сила до 12 ноември включително. Заведения, ресторанти и кафенета ще обслужват до полунощ.

 

 

 

 

Считано от 29 октомври кметът на Симитли въвежда допълнителни мерки – преустановява се дейността на всички пазари, базари и тържища на открито и закрито. Освен това се въвежда вечерен час за непълнолетни от 20 до 6 ч.

 

 

 

 

Забранява се работата на заведенията за хранене след 22 ч. Ограничава се и достъпът до сградата на общината с изключение на партерния етаж, където ще бъдат обслужвани гражданите.

 

 

 

В Сандански също се въвеждат временни противоепидемични мерки – отменят се всички общински мероприятия с масов характер, театрални постановки, концерти, спортни състезания, отменя се провеждането на организирани празнични събития в това число сватби и кръщенета.

 

 

 

 

Допуска се включването на граждански бракове в Ритуалната зала на Сандански при спазване на дистанция и всички противоепидемични мерки. Преустановяват се и всички репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство, всички спортни занимания на закрито.

 

 

 

 

 

Непълнолетните само с придружител в пловдивските МОЛ-ове

В Пловдив се въвежда ограничено работно време до 23.30 ч. на заведенията от типа коктейл бар и се забранява посещението на непълнолетни без придружител в моловете.

 

 

 

 

 

Без масови обществени мероприятия в Плевен

Кметът на Плевен издаде заповед за по-строги ограничения при събирането на хора. Преустановяват с масовите обществени мероприятия за открито и закрито, както и груповите посещения в културни институти от 29 октомври до 12 ноември.

 

 

 

 

И още – преустановяват се извънкласните дейности в езикови и други образователни центрове и занимални, преустановява се дейността на клубовете за пенсионери и хора с увреждания.

 

 

 

 

 

Сватбите и кръщенетата във Варна с до 10 души

Областният кризисен щаб във Варна определи по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. От 27 октомври до 10 ноември се забранява достъпът на външни лица до физкултурните салони и спортни площадки в училищата.

На сватбените ритуали, освен младоженците и длъжностните лица, ще могат да присъстват до 10 души. Същото се отнася и за кръщенетата.

 

 

 

 

В Русе – сватби и кръщенета с до 30 души

 

 

 

До 8 ноември се затварят нощните заведения и дискотеки в Русенско, освен това се спират масовите мероприятия на закрито и открито. Допуска се провеждането на сватби, кръщенета и семейни тържества при условие, че не се събират повече от 30 души.

 

 

 

 

На работодателите се препоръчва да прилагат дистанционна форма на работа, а ако това не е възможно, да се осигури разстояние от минимум 1,5 метра между хората, да се ползват защитни средства и да се извършва дезинфекция поне четири пъти дневно.

 

 

 

 

Пропускателен режим в магазините в Търговище

Още от края на миналата седмица в Търговище бяха въведени допълнителни мерки. Наложена е забрана за работа на всички дискотеки и увеселителни заведения.

 

 

 

 

Забранява се организирането на семейни и фирмени тържества, както и масови прояви на закрито. Въведе се и пропускателен режим в обектите от търговската мрежа. Допълнителните мерки ще бъдат в сила до 2 ноември.

 

 

 

 

Без занимания в читалищата и затворени пенсионерски клубове в Смолян

В Смолянско също са въведени допълнителни мерки за периода 28 октомври – 17 ноември. Сред тях са затваряне на пенсионерки клубове и клубове на хора с увреждания, забрана за провеждане на масови мероприятия, както и групови занимания в читалищата, самодейни изяви, като остават само индивидуалните занимания при спазени противоепидемични мерки.

 

 

 

 

Без пенсионерски клубове и в Пазарджик

С решение на Областния кризисен щаб се преустановява дейността на всички пенсионерки клубове на територията на областта. Мярката е в сила до 30 ноември.

 

 

 

 

Празненствата на закрито в Сливен са забранени

До 2 ноември в Сливен са забранени груповите празненства на закрито в това число сватби и кръщенета. Ежедневно се събира информацията от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и учители, заразени с COVID-19 или контактни лица на заболели.

 

 

 

 

При установяване на над 20% заболели и карантинирани началникът на Регионалното управление на образованието ще представи предложение пред образователния министър за преминаване към дистанционна форма на обучение за период от 10 дни.

 

 

 

 

 

Без тържества в Ямболско

От 28 октомври за срок от 14 дни в Ямболско се преустановява дейността на читалищата и пенсионерските клубове. Отменят се тържествата, посветени на Деня на народните будители.

 

 

 

 

 

Нова организация в Общината във Видин

Във Видин е въведен пропускателен режим в отдела за местни данъци и такси и информационния център на общината. Не се допуска повече от един посетител на площ от три квадратни метра.

 

 

 

Еднопосочно е движението на пазарите. За момента четири паралелки в две училища във Видин и една група от детска градина са под карантина заради случаи на коронавирус.

 

 

 

 

В Разград – без външни посетители в сградите, където се предоставят социални услуги

До 8 ноември с решение на Областния щаб в Разград се ограничава достъпът на външни лица в сградите, в които се предоставят социални услуги.

 

 

 

Преустановява се провеждането на групови празненства на закрито.

 

 

БНТ, Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024