ОБЩЕСТВО

Колега на д-р Хубчев: Вирусът смля този човек за 48 часа!

Колега на д-р Хубчев: Вирусът смля този човек за 48 часа!

4f68d79989a84d559cd6e9ded94b4df0

 

 

„COVID-19 успя да вземе голяма жертва. Напусна ни голям човек, феномен в неговата област. Загубата на доц. Георги Хубчев не е загуба на местно ниво, а на национално.“

 

 

 

 

Това каза собственикът на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих на брифинга след шокиращата загуба на едно от светилата в медицината в Бургас, пише Бургасинфо.

 

 

 

Както вече съобщихме, днес след 15-дневна битка с коронавируса почина проф. Хубчев – началник на АГ отделението на УМБАЛ „Дева Мария”.

 

 

 

Никой не знае как се е заразил. Преди 15 дни звъни на своите колеги, че не се чувства добре и ги моли да му пуснат система, а след 6 часа вече беше в Реанимацията”, каза Абумелих.

 

 

Зам.-директорът на болницата д-р Якимов каза, че проф. Хубчев е бил сравнително здрав човек, бивш спортист, имал е леки отклонения и понякога малко по-високо кръвно, но е нямал никое от характерните придружаващи заболявания за повечето жертви на вируса.

Не искам да сугестирам някой и да правя драма, но буквално вирусът смля този човек за 48 часа. Кой както иска да го разбира. Това е истината за този пациент, други пациенти дори не разбират че са болни. Ако някой смята, че това нещо е измислица, жестоко се лъже. Ако иска да не вярва, но това е факт”, каза д-р Якимов.

 

 

 

 

Той допълни, че в лечението на доц. Хубчев е използван медикаментът „Рамдесевир”, сърфактант и плазма, прилагани са всички мерки за вентилация. Основните поражения са били в белия дроб.

 

 

 

 

„При него пораженията, категорично, бяха в белия дроб. До последно всички други органи функционираха. Говорим за бъбреци, за черен дроб, които световната преса съобщават, че се засягат. При него не. Пак ви казвам, този човек беше изключително здрав. Той свършваше 10 часа операция и ходеше да играе футбол“, каза д-р Христо Якимов, зам.-директор на УМБАЛ „Дева Мария“, предаде БНТ.

 

 

 

 

За лечението на д-р Хубчев са използвани всички познати методи и медикаменти в Европа. 15 специалисти от болницата денонощно са се борили за живота му. От къде се е заразил, не е ясно.

 

 

 

 

След смъртта на проф. Хубчев, Семир Абумелих обяви, че ще предложи на здравния министър да използва базата на болницата и ако реши да я превърне в инфекциозна болница само за COVID-19.

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024