Политика

НАП отново като бухалка на ГЕРБ налази Евроком, прицели се в рекламодателите на Кулезич, Диков и Береану

НАП отново като бухалка на ГЕРБ налази Евроком, прицели се в рекламодателите на Кулезич, Диков и Береану

 

бухbig_121795758_2874163939471193_8709095435818398784_o

 

 

Подробен списък на рекламодателите в предаванията на водещите Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану са получили ръководителите на Телевизия „Евроком“, съобщи изданието 19мин.бг.

Все по-очевадна става старата практика Националната агенция по приходите да се ползва от управляващите за саморазправа с критиците на властта.

Методът НАП да смазва критични медии, които не обслужват властимащите не е от вчера, но едва последните месеци започна да се говори открито за това.

В същото време благи към управляващите медии с натрупани милиони дългове към бюджета не се закачат и даже не знаят какво е ревизия, а някои дори печелят проекти от еврофондовете. Медиите, пиари на властта, получават и спонсорство директно от бюджетите на общините. Т.е. ГЕРБ с парите на данъкоплатците плаща за медийния си комфорт. Само община Варна, например, отделя около 200 хиляди лева на година за спонсорство на медии без абсолютно никаква отчетност на посещаемостта им.

Към послушните полумедии, които всъщност са пиар агенции на властта, се пренасочват и рекламотадетели с бизнес, обвързан с милионите от обществени поръчки.

Данъкоплатците сами без да разбират си плащат, за да бъдат облъчени с пропаганда на върхушката.

Друг по-завоалиран метод е да не се удря директно критичната медия, а да се притиснат рекламодателите й, които бързо бързо се отдръпват пред угрозата да бъдат смлени от проверки. Лишени от реклами медиите са принудени да освобождават журналисти и да прекратят работа. В резултат България копае дъното на срамните класации за Свобода на словото, а упрявлавящите, които са пряко виновни за това се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

Опорката на властта, че в България има свобода на словото и всеки си пише, каквото иска е куха фраза. В България всеки може да пише, каквото иска, но това се наказва. Всеки, който вярва в Свободата на словото трябва да е готов да плати цената, знаейки, че ще бъде преследван, както от бухалките на властта, така и заклеймяван от платените й журналисти, преквалифицирани като пиари, или както сам Бойко Борисов ги нарече „мисирки“.

Подробен списък на рекламодателите в предаванията на водещите Сашо Диков, Люба Кулезич и Владо Береану са получили ръководителите на Телевизия „Евроком“.

За това съобщава сайтът 19min.bg, като подчертава, че въпросните предавания са известни със своята опозиционност.

„По същия начин дори в ревизионните актове на агенции, рекламиращи в 19 минути, ясно е изписано „вестникът” и „издаването на вестника”, не счетоводни аргументи, както би следвало, ако работеше администрация, а не бухалка, като мотив за несекващите 4 години без 2 седмици репресии срещу медията ни. Законовият срок за ревизия е 3 месеца, плюс възможност за удължаване с 2. Явно такъв е отговорът на властта на критиките в доклада на ЕК и в резолюцията на ЕП от последните дни за натиска върху малкото останали свободни медии“,  пишат още от 19min.bg.

Преди 10-ина дни Лозан Панов намекна и в почти прав текст съобщи, че НАП е използвана като бухалка срещу критиците на властта.

Скандалното твърдение, че НАП и прокуратурата се използват като „бухалки на властта“ бе заявено преди време първо от Васил Божков.

Последва и случаят с Хиполенд, където НАП в комбинация с Икономическа полиция нахлуха, малко след критики на собственикът на фирмата Мариян Колев към властта.

Доказването на твърденията, че НАП се ползва от политиците с власт за изпълнение на мокри поръчки е престъпление, което би разтърсило устоите на държавността и по смисъла на закона и се наказва с до 8 години затвор.

Ето какво каза Панов:

„Той (Гешев) прави системни опити да похити правото, като го извади от съдебната зала.

Аз днес очаквах главният прокурор да събере смелост и да обясни тук пред нас от какво са продиктувани неговите действия на евтин популист. Да, казвам го – на евтин популист.

Изразявам своята надежда, че Бюрото за защита няма да посети ВКС или моя дом – каквато практика г-н Гешев създаде спрямо всеки, който си позволява да критикува него – главния прокрор. Засега НАП върши по-добре тази работа.“

Тези изказвания на Лозан Панов не можа да чуе Иван Гешев, тъй като стана „оффлайн“ и напусна виртуалното заседание на Пленума на ВСС днес, предаде clubz.bg.

Скандалът започна с това, че Панов внесе (по-точно опита да внесе) в дневния ред извънредна точка – да се обсъди изключително острата декларация на Съюза на съдиите в България, в която се призоваваше срещу Гешев да бъде задействана процедура по чл. 175 ал 5 от Закона за съдебната власт. Казано просто – предсрочно прекратяване на мандата.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024