Европа

Нови ограничения в Европа заради вируса

Нови ограничения в Европа заради вируса

c7adc028156541f085b56ff9bd6142ba

 

 

 

Картата на Европа остава в червено заради все по-голямото разпространение на COVID-19

Белгия затвори барове и ресторанти за четири седмици

 

 

 

През последните 24 часа, по данни на Световната здравна организация, най-голям брой нови случаи на Стария континент са регистрирани във Франция, Великобритания, Италия, Холандия, Полша и Чехия.

 

 

 

 

В Италия заведенията вече ще работят до полунощ. Премиерът Джузепе Конте обяви, че кметовете ще могат да затварят и обществени места, за да предотвратят струпване на хора, предаде bTV.

 

 

 

Конте подчерта, че няма да има ново затваряне на страната: „Тези мерки ще трябва да ни позволят да се изправим срещу втората вълна, която удря цяла Европа. Не можем да губим време“.

 

 

 

Уелс въвежда двуседмична карантина. Хората ще бъдат призовани да не напускат домовете си. Заведенията и салоните за красота спират работа. Забраняват се събиранията на хора от различни домакинства.

 

 

 

За четири седмици затварят и заведенията в Белгия. Въведен е вечерен час от полунощ до 5 сутринта. Новите ограничения предизвикаха недоволството на ресторантьорите.

 

 

 

 

Властите в Австрия също въвеждат нови рестрикции. На закрито ще може да има до 6 души, а на открито – до 12. Властите призоваха за спазване на мерките. В страната също не се предвижда ново затваряне.

 

 

 

 

Заради скока на заразените в Словения ще важи вечерен час от 21:00 ч. вечерта до 06:00 сутринта. Глобата за нарушители ще е между 400 и 4000 евро.

 

 

 

 

Националният стадион в полската столица Варшава се превръща във временна полева болница. Решението беше взето след сигнали за недостиг на лекари, болнични легла и оборудване. Русия регистрира рекорд от близо 16 хил. новозаразени.

 

 

 

 

На фона на растящия брой инфектирани в Европа, други страни смекчават мерките. След стабилен спад в броя на новоинфектираните, Израел отваря детските градини, националните паркове и плажовете. Властите ще търсят начин да отворят светите места в Ерусалим за посетители.

 

 

 

 

За първи път от 7 месеца Саудитска Арабия позволи поклоненията в Голямата джамия в Мека. След редовна дезинфекция, допускани за молитва ще бъдат до 40 хил. души.

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024