Коментари

ПИК: Радев отсъства от дневния ред на българите, лекарите умират, а той не свиква КСНС за коронавируса

ПИК: Радев отсъства от дневния ред на българите, лекарите умират, а той не свиква КСНС за коронавируса

 

660_09f335bca699a827efa5a23d2306ea59

 

 

 

 

Проправителственият ПИК пак „изби рибата“ със злостен коментар срещу президента като този път поводът е, че не свиквал КСНС заради кризата с коронавируса. В пасквила с автор Звездомира Мастагаркова няма и дума за нелепите мерки на правителството от последните дни, вкл. намаляването на периода на карантината на 10 дни, наредено лично от премиера Борисов. Затова пък Радев е на топа на устата, че „отсъствал от дневния ред“ на българите… Явно опитите да се разфокусира вниманието на обществото от корупцията на властта и силното недоволство на протестите, търси всякакви поводи от типа „под вола теле“.

 

 

Ето какво пише Мастагаркова по въпроса:

 

 

 

Румен Радев е на път да загуби всякаква легитимация след като в последните месеци изцяло отсъства от дневния ред в живота на българите и дори днес, когато българските лекари падат в жертва на пандемията от коронавирус, той не намира верния път към ролята си на президент, а дори забрави, че военен, заклел се да брани българския народ.

 

 

 

Бившият летец прави всичко друго, но не и да бъде президент и да помага на народа си. Вместо това спасява ту жена си, ту самия себе си от многобройните скандали, в които се забъркват откакто са на светло в публичното пространство. За да спаси съветниците си от съдебно преследване, дори наруши конституцията и размаха юмрук под команда на олигарсите за улични метежи в разгара на най-голямата световна криза от десетилетия насам.

 

 

 

За историята обаче все още има някакъв шанс да спаси името си и да не остане в нея като човекът, предал народа си в най-трудните времена. Това може да стане, само ако Радев най-сетне загърби личните си интереси, сметки и его и зачеркне упоритото отричане на заплахата от пандемията, което практикува вече осми месец.

 

 

 

Негова трябва да бъде инициативата за помощ на борбата на всички институции, които вече месеци наред правят и невъзможното българите да усетим по-леко кризата и да излезем с минимални щети от нея. Справиха се здравните специалисти в болниците, справиха се финансовите експерти на Борисов и всичките му министри в ресорите си. Никой не е забравен – от пенсионерите и хората с увреждания до културните дейци, на всеки беше помогнато.

 

 

 

 

Големият отсъстващ обаче бе Румен Радев – този, който трябва да е символ на обединението и надеждата. Нещо повече – с изявлението си, в което неглижира заплахата навръх националния празник, той подведе стотици българи да не спазват мерките. А някои тях вероятно вече са паднали и в жертва на политическите му амбиции, защото днес починалите наближават 1000.

 

 

 

 

В дни като днешния, когато се сбогуваме с поредния достоен български лекар, убит от зловещия коронавирус, народът има повече от всякога нужда именно от обединение и надежда. Ако е останала и капка родолюбие у заклелия се да служи на родината си военен пилот, то днес Радев трябва да си я спомни и да загърби всичките си лични амбиции в името на най-святата цел.

 

 

 

 

Негово по конституция е задължението да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Досега го е правил едва пет пъти за целия си мандат, все с користна цел – да хока политиците за някаква корупция без доказателства, да обслужва БСП преди евроизборите преди година или да си прави реклама за уличните метежи в началото на тази.

 

 

 

 

 

Днес обаче сме във война с невидим враг и вече година целият свят живее в страх за утрешния ден. Загърбени са всякакви конфликти и дребни страсти, лични и партийни интереси, в името на оцеляването на човечеството и нормалността, която маските и ужаса изличават от ден на ден. Припомни го вчера и зам.-председателят на парламента Емил Христов, който също призова Румен Радев да свика КСНС.

 

 

 

 

Ако му е останало поне малко мъжество и сила да носи отговорност, за което се е заклел освен като военен, и като президент, Радев ще помогне на народа си в този тежък момент и ще отвърне на подадената му още преди месеци ръка от останалите власти и институции в България, включително премиера Бойко Борисов, който пръв призова за обединение в битката с невидимия враг.

 

 

 

В противен случай историята няма да му прости предателството. Големите хора се виждат във времена на криза.

 

 

ПИК

pik.bg

 

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024