Сачева: Не ми е минавало през ума, че купуваме гласове с детски добавки

Spread the love

big_vyjhl

 

 

 

Не ми е минавало през ума, че чрез социалните добавки могат да се купуват гласове, това е неморално. Това заяви в студиото на Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

 

 

Тя не успя ясно да обясни откъде ще се дойдат средствата за детските добавки, които ще получават всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите.

 

 

 

Семейства с едно дете ще получават 40 лв., семейства с две деца – 90 лв., семейства с три деца – 135 лв, това ще бъде заложено в следващия държавен бюджет.

 

 

 

„Това няма нищо общо с изборите“, категорична беше Сачева, като добави, че целта е да се постигне справедливост, а не едни семейства да получават детски добавки, а други не.

 

 

До момента от бюджета за тази цел се дават 572 млн. лева, към тях ще се добавят още 398 млн. лева.

 

 

 

Деница Сачева даде няколко варианта на отговор на въпроса откъде ще дойдат парите за новите детски надбавки. Тя първо каза, че в бюджета е предвиден дефицит и припомни, че правителството вече има заем.

 

 

„Тоест децата ще си плащат в бъдеще ще си плащат, че са вземали надбавки?“, учуди се водещият Виктор Николаев. Сачева побърза да каже, че за подробностите в бюджета трябва да бъде питан финансовият министър Кирил Ананиев.

 

 

 

По-нататък в разговора социалният министър пък категорично отрече, че парите за надбавките ще дойдат от поетия нов държавен дълг.