Политика

Сачева обясни, че правителството не подава оставка заради проблемите на хората

Сачева обясни, че правителството не подава оставка заради проблемите на хората

big_2820

 

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева говори пред БНР: „Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за следващите правителства.

 

 

 

Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат нужда от допълнителни доходи“.

 

 

И разясни: „Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година – повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна година. По повод антиковидмерките, те са необходими – добавката от 50 лева за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката криза, имат нужда от здравна профилактика“.

 

 

Тя подчерта, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради факта, че има пенсионери, пенсионирали се при различни условия и правила.

 

 

 

 

„Новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет“.

 

 

 

Министър Сачева посочи, че са заложени общо 214 млн. лева по Закона за личната помощ и 85 млн. лева по Закона за социалните услуги:

 

 

 

 

„Увеличаваме и възнагражденията за личните асистенти. Правим всичко възможно за намиране на баланс между онези хора с увреждания, които държат на Закона за личната помощ, и на онези, за които Законът за социалните услуги също е важен. Очаква се около 80 000 души да бъдат обхванати от услугата „личен асистент“.

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

Проблемите на нещастния ни народ, слугиньо банкянска, стават все по-страшни с всеки изминал ден от оставането на власт на престъпното ви, корумпирано и просташко парвителство! Така че, хайде, измитайте се, за да започнат да се решават огромните проблеми на хората, които вие – герберастките престъпници и крадци създавате непрекъснато, измитайте се, защото така или иначе, ще ви измете народът!

 

 

Проблемите на хората е правителството.

 

 

 

 

Като при военните – създаваме си проблеми, и след това геройски отчитаме, че сме ги преодолели!!!

 

 

 

 

На този тлъст киликандзер няма ли кой да му обясни, че хората имат проблем точно с правителството, което създаде проблемите в държава и на хората?  Аз мисля, че този тлъст киликандзер е напълно наясно с това нещо, но просто се прави на луд. 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024