Коментари

Този премиер превръща незнанията и комплексите си в най-големия риск за държавата, обществото и гражданите

Този премиер превръща незнанията и комплексите си в най-големия риск за държавата, обществото и гражданите

 

be2781825c654f1aa95aa1ffd93dc81f

 

 

Върхът на импровизациите, симулациите на управление, любителството във властта и дилетантството в стратегическия мениджмънт е днешното разпореждане на ББ карантината да се свие до 10 дни. На такова еднолично злоупотребяване с власт без разумни аргументи и достатъчно сериозни основания, при соца му викаха с презрение волунтаризъм.

 

 

Подобен извод за 10-дневна карантина може да се направи само от професионалистите, експертите, специалистите, епидемиолозите. Не може толкова важни решения да се постановяват в зависимост от това с кой крак е станал премиерът и дали се е паднало ези или тура при подхвърляне на монетата преди той да реши какво да предприеме.

 

 

Така не се прави в нормалните държави, а подобно решение не се приема по настроение или след хрумване, слепешката и по метода проба-грешка-пак проба-пак грешка.

 

 

Само да напомня – „по телевизията“ казаха, че футболисти на „Ливърпул“ имали 14 дневна карантина според съответните задължителни медицинско-процедурни протоколи, след това им били задължително направени през определено време два (не един, а два) нови теста, които дали отрицателен резултат. И едва тогава приели, че те вече не са заразни.

 

 

А у нас първо махнаха тестовете след 14-дневната карантина и почти незабавно след това по заповед на щуката намалиха карантината от 14 на 10 дни.

 

 

И то без надеждна обосновка. Да, може и да са достатъчни 10 дни, защо да не допуснем, че вирусът у нас се държи различно, отколкото по света (където говорят и за 28 дни понякога), но не може, не бива и не трябва волята на един-единствен човек да се натрапва на обществото като стратегия за контрол над вируса. Даже Тодор Живков не си позволяваше без експертизата на специалистите, да гази с ботуши по оголените нерви на жизненоважните проблеми на обществото.

 

 

 

 

А този премиер превръща незнанията и комплексите си в най-големия риск за държавата, обществото и гражданите… Той преди месеци грачеше грозно зловещо за черните чували и спря държавата, забранявайки заедно с важните 10 неща още други 90. Сега премахва всички мерки и брутално ходи без маска, верен на своето убеждение, че носещите маски са жалки страхливци.

 

 

 

 

 

Николай Слатински

 

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024