ИНЦИДЕНТИ

Възможно е било трагедията с убитите дечица в Сандански да бъде предотвратена! Повдигнаха обвинение

Възможно е било трагедията с убитите дечица в Сандански да бъде предотвратена! Повдигнаха обвинение

dc0d9b5ca94a44a88cba000576afcdd8

 

 

 

 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят активни действия по разследване за извършено тежко престъпление – убийство на две малолетни деца.

 

 

 

 

Досъдебното производство е било образувано, след като вчера, 19.11.2020г., около 17:30 ч., е постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща, на ул. „Скопие“ в гр. Сандански. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които установили К.Д., майката на убитите тригодишно момиче и петгодишно момче.

 

 

 

При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието. Иззети са били веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

 

 

 

 

С постановление на наблюдаващия прокурор тридесет и две годишната К.Д. е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.

Жената е задържана за срок до 72 часа.

 

 

 

Предвид тежестта на обвинението, за което е привлечена към наказателна отговорност, и характера на престъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

 

 

 

 

 

Възможно е било трагедията в Сандански с двете убити от майка си дечица да бъде предотвратена. Това става ясно от думите на кмета на града Атанас Стоянов пред БНТ. Имало е много сигнали в социалните служби за проблеми в семейството.

 

 

От Агенцията за социално подпомагане заявиха, че няма да коментират подробности по случая заради образуваното досъдебно производство.

 

 

 

Жестокото убийство на две деца – на 3 и на 5 години, разтърси вчера Сандански. Телата им били открити в семейната къща, в присъствието на майка им. Тя и бащата бяха задържани за разпит през нощта, в момента в ареста остава само майката, която е и основният заподозрян, според източници на нова.

 

 

 
В Сандански днес бе обявен ден на траур.

 

 

 

В къщата около 17:30 вчера са само двете деца и майка им Кристина. Нейният съпруг Георги е излязъл малко по-рано след пореден тежък семеен скандал. В момент на жесток афект Кристина убива по особено жесток начин невръстните си син и дъщеря.

 

 

 

Огледът на полицията продължи цяла нощ. Двамата родители са били в процес на развод. В Сандански се знае, че няколко пъти досега те са се разделяли, но винаги след това са се събирали. Вчера обаче отново се скарали жестоко и бащата излязъл. После заварил ужасяващата гледка.

 

 

 
„Бащата се е прибрал, вратата е била заключена, майката не е отваряла, и е влязъл с взлом, разбил е вратата и бащата се е обадил на 112 веднага, полицията се е задействала мигновено”, разказва Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

 

 

Заради развода майката се е страхувала, че децата ще бъдат присъдени на бащата. Според една от версиите тя ги е убила с цел да отмъсти на своя съпруг.

 

 

„Очевидно е имало някакви лични, социални, проблеми в семейство Трайкови“, допълни кметът на града.

 

 

 

В Сандански се говори, че години наред Кристина е била жертва на жестоко домашно насилие. В града редовно е забелязвана със следи от тежък побой, разследващите органи обаче на този етап не съобщават дали са получавали жалби от Кристина за тормоз.

 

 

 

„Тя дори и висше образование е завършила. Учеше. Какво е отключило, никой не може да каже, те дори и вътрешните хора не могат да кажат. Само разбрах, че си е било една седмица при майка му, момичето си е било при майка му, и какво се е случило… Аз дори съм ги галела тези деца, прабабата ги е разхождала в парка, галела съм ги”, заяви съседка.

 

 

 

За децата се знае, че не са посещавали често детската градина. Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител.

loading...
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

8b32ae856b93aa0a547f4b8ca59b8f7a

Майката, заклала децата си, пред полицията: Искаха да ми ги вземат? Е, нека ми ги вземат сега!

ноември 20, 2020
640_шшш

Ревност и борба за родителски права преди жестокото убийство на дечицата в Сандански

ноември 20, 2020
big_62

Разбра се кой е бащата на дечицата, убити от майка им в Сандански… СНИМКИ

ноември 19, 2020
640_1605805440

Ето я 32-годишната Кристина, която закла двете си деца в Сандански… СНИМКИ

ноември 19, 2020
1022979

Кървав ужас в Сандански: Майка закла двете си деца

ноември 19, 2020
big_12518899

Ангел Джамбазки още не е арестуван. Доказаха с ясен клип, че точно той хвърля бомби по хората! ВИДЕО

ноември 17, 2020