Коментари

Гавра! Здравната каса „изтри” д-р Еленски още преди да е погребан…

Гавра! Здравната каса „изтри” д-р Еленски още преди да е погребан…

 

zdravnata-kasa-iztri-d-r-elenski-oshte-184

 

 

Вчера един обичан и уважаван лекар, който до последно се грижеше за своите пациенти с много любов и всеотдайност, беше убит от коронавируса. Днес Здравната каса уби още веднъж д-р Кирил Еленски, изтривайки го от „системата” си. Докато близките и приятелите на лекаря все още са в шок от мълниеносната и страшна загуба, докато земята още не е приела тялото му, Здравната каса го изтри.

 

 

 

Изтри го за стотиците му пациенти с хронични заболявания, чиито рецептурни книжки д-р Еленски е попълнил дни преди да почине, но хората днес вече не могат да си вземат лекарствата по Здравна каса. Такива били правилата…

 

 

 

 

Какво като същите тези рецептурни книжки са попълнени от работещия до последно професионалист? Да не би личният лекар да не е бил жив, докато ги е попълвал? Да не би тези рецептурни книжки изведнъж да са станали фалшиви и невалидни, че да не могат да се изпълнят? Що за система е това, която не може да разграничава правилата от абсурда? В името на кого всъщност работи Здравната каса? Кой измисля „правилата” й, които ако не са толкова нелогични, скандални и безобразни, щяха да са смешни?

 

 

 

Представяте ли си сега какво им предстои на всичките пациенти на д-р Еленски, които се нуждаят от животоспасяващи лекарства? Особено като имате предвид какъв е контингентът им – пенсионери с мизерни пенсии, възрастни хора, на които всеки ден някой от екрана им повтаря да си седят вкъщи и да се пазят от смъртоносния вирус, инвалиди, за които придвижването е истински кошмар, БОЛНИ хора, за които тези лекарства са живот?…

 

 

 

 

Що за нелепост е това уж да се въвежда от 16.11.2020 г. облекчен режим за отпускане на лекарствени продукти, които се заплащат от Здравната каса, заради пандемията, а в същото време да се случва това, което днес се случи на пациенти на д-р Еленски? Било се давало възможност лекарственият продукт, който се заплаща от касата, да бъде получен в аптеката само срещу представена валидна рецептурна книжка, без да е необходимо издаване на нова рецептурна бланка… Значи ли това, че рецептурната книжка автоматически става невалидна, ако коронавирусът е отнел живота на джипито ти?

 

 

 

 

За какво облекчаване става дума? За какъв морал става дума?

 

 

 

 

Докато бившите вече пациенти на д-р Еленски си потърсят нов личен лекар, обикаляйки по кабинети и ДКЦ-та (точно сега!), докато те им издадат нова рецептурна книжка, за която ще трябва да ходят и до Здравната каса (точно сега!)… колко от тези хора ще останат без животоспасяващите си лекарства? Разбира се, ако не си ги купят на „свободно”, както днес препоръчаха на наши читатели.

 

 

 

 

Гавра! Това е гавра с болните, гавра с паметта на лекаря, за когото тъжи цял Пловдив.

Прости ни, д-р Еленски!

 

 

 

Глас БГ

 

glas.bg

Коментари

More in Коментари

big_big_big_vjhb0b_1_704

Недялко скочи на Любен Дилов: Това е позор. Да напусне незабавно листата на ГЕРБ

юни 10, 2021
197452216_2298581716943854_3777271320178480863_n

Две изречения с ….5 грешки по телевизията

юни 10, 2021
f02a890c43824c458deae210eec00ec0

Вилдан Байрямова попиля Карадайъ и ДПС: Не ми подменяйте родината, защото ставам зла!

юни 9, 2021
6b5871e8d3624df1b5189db52bdbb2e9

Кантарджиев явно е живял на фотосинтеза, а заплатите ги е слагал на влог

юни 8, 2021
vasilev

ББ свиква „революционни комитети“, организира „въстания“, „бунтове“. Но ха мръдне, ха в затвора

юни 8, 2021
560x315

Велева: Усещане за ботуш. Нямаме нужда от нов 9-ти септември и ген. Янев геройски да ни освобождава

юни 8, 2021