ОБЩЕСТВО

Зловещо: Двуметров мъж в рокля стряска хората в Смолян, спи по гробищата! СНИМКИ

Зловещо: Двуметров мъж в рокля стряска хората в Смолян, спи по гробищата! СНИМКИ

 

267c498e1841a1ffc6668473e0c55f9f

 

 

 

Непознат мъж, облечен в рокля, притесни смолянчани. От няколко дни в редакцията на СмолянБГвести се обаждат притеснени жени и деца. Някои от учениците разказват, че се страхуват от него и молят съдействие полицията, защото странният тип им приличал на “магьосник и зомби”. Хората в региона се чудят дали двуметровият мъж е опасен. 

 

 

 

 

Получихме обаждания също от младежи, които ни изпратиха снимки на двуметровия мъж. Фотографирали го в Мадан и околните села. По думите им, в продължение на няколко дни той спял край гробището на с. Равнища. Кметът на населеното място Селвина Карагьозова потвърди разказа на младежите, пожелали анонимност. Тя разказа, че непознатият се появил в селото още през септември.

Външният му вид и това, че спял до самите гробища, изплашило много хората.

 

 

89607717048982160

 

 

„Най-вече майките се притесниха. Минаваха им мисли на хората, че може да е изнасилвач“, допълни Карагьозова. Пожелал анонимност жител на Рудозем споделя за регионалната медия:

 

 

 

 

Здравейте, относно информацията за този човек, който спи по гробищата на Равнища… обаче сега е дошъл тук в Рудозем. Предните дни е плашил деца по Рудозем и ги е гонил. След това бил на Младежкия дом в Рудозем. Влизал и на Черна в шивашкия цех и едвам са го изгонили от там. Миналия ден е срещнат на гробищата в село Войково, обикалял с нож. И сега всички по Рудозем говорят за това и ги е страх. Полицията го била задържала, когато е гонил деца, ама са го пуснали, защото нямали доказателства. Хората в селата около Рудозем са в паника…

 

 

 

 

От няколко дни “мъжът в рокя” обикаля смолянските квартали Устово и Райково. Снимки на непознатия бързо обиколиха социалните мрежи и всяха смут сред смолянчани. Хората се питат един друг дали той е опасен. Според коментарите последните две нощи спял край гробищата на „Беклийца“.

Смятат го за вещер, некроман, изнасилвач, подпалвач и дори убиец. Някои мъже пък предлагат да се сформират нощни патрули в града и да пазят гробищата в града от непознатия.

 

 

 

 

Още през септември са получени сигнали за непознатия от притеснени хора от Мадан, информира шефът на полицията в Смолян ст. комисар Николай Димов. Проверката показа, че това е български гражданин от Русе. Мъжът няма криминално досие, не е освидетелстван за психични заболявания. От тогава досега не е нарушил нито един закон, категоричен е Димов.

 

 

 

 

Той потвърди, че непознатият спи в колата си край гробищата, но това не е незаконно. “Това, че е облечен в рокля и изглежда различно от общоприетите норми за родопчани, не ни дава основание да го задържаме”, каза още Димов. От полицията са категорични обаче, че ще реагират на всеки сигнал, ако непознатия по някакъв начин застрашава спокойствието и живота на хората.

 

 

 

 

По-късно обаче с редакцията на регионалното издание се свързали младежи, които разказали друга версия за странния тип. 

 

 

Те пожелали анонимност, но били категорични, че не непознатият, а младежи от Мадан и Рудозем тормозели от месеци човека. Снощи те случайно попаднали на организиран линч за непознатия.

“Около осем коли с младежи, въоражени с палки, сопи, ножове, боксове и пушки за пейнтбол преследваха русенеца”, разказва един от очевидците. Намеренията им били съвсем ясни. Искали да пребият мъжа.

 

 

 

“Някак си аз и приятелите ми успяхме да ги убедим да ни пуснат да говорим с него и след това да правят каквото искат. Човекът беше много изплашен. Разказа ни, че от месеци, местни младежи го тормозят. Чукали му по колата, псували го, заплашвали го с бой, замеряли го с пиратки. Викали многократно полиция. Затова странникът започнал да паркира край гробищата от страх да не изпълнят заканите си.

 

 

 

 

Те казват, че тогава организираната група се присъединила към тях и с интерес чули разказа на чуждоземеца. Разказал им, че обиколил половин Европа. Преди месеци преживял тежка катастрофа в Германия. След като се възстановил, се прибрал в Русе. Бил убеден, че животът му дал втори шанс и се отдал на молитви към Бог, отхвърлил всичко материално. Негови приятели му казали, че в Родопите било красиво, спокойно и хората били много гостоприемни. Затова решил да отиде в смолянския край. Намерил си работа в Смолян и Мадан.

 

 

 

 

Споделил им, че точно негови колеги в завода в Смолян му казали, че край гробищата на Беклийца имало невероятна гледка. Отишъл да я види, но хората го прогонили и от там. “После всички се успокоили и дори били запленени от интелекта на мъжа. Някои упражнили с него английския си език. По думите им, той говорел още италиански, руски и немски.

 

 

 

 

Накрая младежите го поканили на кафе в Мадан. Собственикът на заведението, който притежава бензиностанции, дори му напълнил резервоара на автомобила. Двуметровият мъж се разплакал когато му казали, че го мислят за престъпник или вещер”, завършват разказа си смолянските младежи спасили снощи от линч русенеца.

 

 

 

С писма до редакцията други читатели на смолянската медия също потвърдили за събитията, разиграли се предишната вечер на главния път между Черна и с. Лещак:

 

 

 

“Снощи група младежи са отишли при този човек, той първоначално тръгнал да бяга, но после са го спрели, отдалеч са го заговорили и се е оказал много свестен човек! Няма пари за квартира, до края на месец най-вероятно ще си намери жилище, спи до гробищата, защото няколко пъти са го гонили от паркинги. Разпространените снимки във фейсбук пък били манипулирани от местен младеж.

 

 

Лупа БГ, Смолян бг вести, Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024
431052638_940691167444585_7286727861665877149_n_(1)_3578417369197097453_big

В „Овча купел“ ври и кипи, хората са по улиците / СНИМКИ

март 12, 2024
коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
банкоматbig_big_atm-1524870_960_720

Голяма банка у нас блокира сметки, ако от тях не се теглят пари 12 месеца

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024