Европа

Меркел: Без големи празненства в края на годината. Посрещнете Коледа в тесен семеен кръг

Меркел: Без големи празненства в края на годината. Посрещнете Коледа в тесен семеен кръг

big_3286

 

 

 

Да посрещнат коледните и новогодишните празници в тесен семеен кръг призова германците канцлерът Ангела Меркел. Причината е борбата с разпространението на Ковид-19.

 

 

„Вирусът реагира различно и по-агресивно при по-ниски температури и Германия е принудена да въведе новите ограничения на обществения живот, за да защити здравната си система“, подчерта Меркел.

 

 

 

 

 

Ноември е решаващ месец. Ако хората в Германия искат да преживеят един „поносим декември“, трябва да се придържат към ограниченията. Защото те „биха могли да пречупят втората вълна на епидемията“, каза Ангела Меркел.

 

 

 

 

 

Влезлите в сила нови ограничения срещу коронавируса са спешно необходими, подчерта Меркел на извънредна пресконференция. Като аргумент за това тя приведе факта, че през последните 14 дни броят на новите инфекции се е утроил, а броят на пациентите, нуждаещи се от интензивни медицински грижи, се е удвоил през последните 10 дни. Целта е броят на новите зарази отново да спадне под 50 на 100 000 жители за период от седем дни. В момента този брой възлиза на 127,8 нови случая за седем дни, пише Дойче Веле.

 

 

 

Ако искаме „поносим декември“

 

 

 

 

Меркел апелира към гражданите да подкрепят новите ограничения: „От всеки един от нас зависи дали ще успеем да постигнем този съвместен успех през ноември, така че да се стигне до поврат в развитието на пандемията“, каза тя. Ако бързото разпространение на коронавируса бъде спряно през ноември, това би се превърнало в предпоставка за един относително „поносим декември“, когато пак ще трябва да се спазват правила, но ще има и възможност за повече свободи.

 

 

 

Новите мерки в сила през ноември включват затварянето на ресторанти, фитнес зали и театри. Жителите на Берлин проявяват разбиране.

 

 

 

Правителствата в Европа се сблъскват с много трудна ситуация за сдържане на заразата, тъй като техните граждани са уморени от подновените ограничения върху ежедневния живот, отбеляза Световната здравна организация

loading...
Европа

More in Европа

eb8cc0bd9e0e40be9778ea6c681dcd1d

ЕС обвърза финансовата помощ от съюза с върховенството на закона

ноември 5, 2020
79c5142be0385a6b93328f6a6fe75f6c

Виена под прицел – 6 атаки на снайперисти в центъра (ВИДЕО+СНИМКИ)

ноември 2, 2020
991-ratio-magazin

ЕК иска да премахнем задължението търговските вериги да продават български продукти

ноември 2, 2020
phpgo5z4a_800x_

Словакия първа в света: Тестват всички над 10 г. възраст безплатно за К-19

октомври 31, 2020
560x315

Фон дер Лайен: Страните от ЕС ще получат ваксина по едно и също време

октомври 30, 2020
big_3caf

Нов терористичен акт във Франция. Обезглавиха 3-ма души в катедралата Нотр Дам в Ница

октомври 29, 2020