Европа

Меркел предлага децата да изберат само по един приятел за игра

Меркел предлага децата да изберат само по един приятел за игра

Меркел предлага децата да изберат само по един приятел за игра

 

Децата и младежите да изберат само един приятел, с когото да се срещат извън училище. Това е едно от предложенията за затягане на противоепидемичните ограничения на германския канцлер Ангела Меркел към премиерите на федералните провинции. Други проекто мерки срещу разпространението на Ковид-19 са задължителни маски във всички училища и забрана на частните празненства до Коледа. Решението какви да са ограниченията, които ще бъдат въведени се очаква следващата седмица.

 

 

 

Ситуацията с коронавируса и овладяването й чрез ново затягане на мерките обсъдиха канцлер Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции. Федералното правителство предлага на обществени места да е позволено са си само с хора от едно домакинство и най-много още двама от друго домакинство.

 

 

 

 

Предвижда се забрана на частните празненства до Коледа. Децата и младежите пък да изберат един приятел, с когото да се срещат в свободното си време.

 

 

 

Последното предложение беше посрещнато с отри критики. Децата и младежите не трябва да се затварят вкъщи, според Карстен Ньотлинг от Асоциацията за защита на децата в Тюрингия. Пред MDR той подчерта, че те се нуждаят от контакти и игра с връстници.

 

 

 

Предлага се маските да станат задължителни във всички учебни заведения, а класовете да се разделят на групи, като целта да се избегне затваряне на училищата.

 

 

 

 

Препоръчва се още при леки симптоми на настинка, особено при хрема и кашлица, хората да се изолират за 5 до 7 дни, докато симптомите не преминат. По време на тази карантина е важно да се спазва физическа дистанция с останалите членове на домакинството и най-вече с тези от рискови групи.

 

 

 

 

За да се защитят най-уязвимите, каквито са възрастните и болните, се планира те да получат по 15 защитни маски тип FFP2 на намалена цена. Според изчисленията една такава маска е достатъчна за една седмица от зимния сезон.

 

 

 

 

Предстои предложените мерки да бъдат одобрени от провинциите.

 

Източник: dnews.bg

loading...
Европа

More in Европа

orban_moraw

Унгария и Полша блокираха бюджета на ЕС и ковид – помощите! Какво следва?

ноември 16, 2020
big_67

Обмислят задължителна ваксинация срещу коронавирус при пътуване в чужбина

ноември 16, 2020
phpv6bfmz_800x_

Нови мерки в Европа – всички по домовете, навън само за храна и лекарства

ноември 15, 2020
560x315

ЕК ще предложи признаване на еднополовите бракове в целия ЕС

ноември 13, 2020
3618c75d1b68f060c8441f2cceb232d0

COVID-19 задушава Европа въпреки мерките! Франция задмина Русия по брой заразени

ноември 12, 2020
big_7

Меркел: Ограниченията ще отпаднат, когато 60% до 70% от населението придобият имунитет срещу коронавируса

ноември 9, 2020