Политика

Очаква се сблъсък пред БНТ! Протестиращи се събират да защитят Радев от готвена провокация след „Панорама“

Очаква се сблъсък пред БНТ! Протестиращи се събират да защитят Радев от готвена провокация след „Панорама“

 

big_jkkkk63c

 

 

Протестиращи срещу правителството разпространиха декларация, в която призовават българските граждани да се съберат пред сградата на БНТ тази вечер, където в 21 ч. в „Панорама“ ще гостува президентът Румен Радев. Целта е той да бъде защитен от подготвената, според информация на Liberta.bg, освиркваща агитка, която щяла да го чака там.

 

 

 

Въпросният сайт пише, че „за целта са ангажирани Младежи-ГЕРБ, както и роми за масовка. Основната идея е държавният глава да бъде омаскарен, за да бъде доставено удоволствие на Бойко Борисов, както и да бъде внушено, че протестиращите, искащи оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, имат същото отношение и към Румен Радев“. В отговор на това днес протестиращите повече от 4 месеца се събират в 20 ч. пред сградата на БНТ.

 

 

 

 

„Единни сме силни“ започва своя протест тази вечер (128-и ден) в 18.00 ч. пред сградата на Министерски съвет, след това ще се отправи към СБЖ, за да им окаже своята подкрепа след влизането на полиция и прокуратура в зданието на Съюза на журналистите, а после тръгва към БНТ, където ще подркепи участие на президента в „Панорама“.

 

 

 

Ето какво обясняват те в своята декларация:

 

 

 

„Декларация от протестиращите от Орловград – Протест Блокада, Палаткови лагери пред СУ и Президентството и НГИ „Системата ни убива“, обединени под мотото „Единни сме силни“

 

 

 

 

Когато преди 4 месеца се случиха събитията в Росенец, а Прокуратурата нахлу в Президентството, всички български граждани, на които им беше омръзнало от цялото беззаконие, от „бухалките“ срещу неудобните, от използването на институциите за лична саморазправа и репресии, излязохме спонтанно на площадите и вече повече от 120 дни сме там ежедневно. Няма да забравим 9 юли, когато Президентът Румен Радев излезе сред нас и извика „Мутри вън!“.

 

 

 

 

От тогава, до ден днешен, Президентът остана единствената реална опозиция на сегашната пагубна, авторитарна и некадърна власт. Неговата роля е несъмнена и значима, защото през цялото това време той не спря да отправя сурови критики срещу тези, срещу които и ние се борим. Затова ние го уважаваме, защото също като нас, той не се отказа да нарича нещата с истинските им имена.

 

 

 

 

За нас е неприемливо в такава тежка ситуация, когато властта тотално е абдикирала от задължението си за управление на България, да се неглижира ролята на Президента и той да бъде поставян на мястото, където за протестиращите седят главният прокурор и министър-председателят.

 

 

 

 

Припознаването на нови врагове е в разрез с нашия девиз „Единни сме силни“. Враговете отдавна са ясни и ние сме по площадите именно заради тях. Президентът Румен Радев не ни е враг и ние уважаваме неговата смела и безкомпромисна позиция, която напълно съвпада с целите на нашия протест – оставките на министър-председателя и главния прокурор.

 

 

 

Призоваваме всички опозиционни организации да се концентрират върху актуалните теми на деня, а не да търсят нови полета за конфронтация, които биха обслужили единствено хората, срещу които протестираме.

 

 

 

 

Призоваваме и всички български граждани довечера да бъдат пред БНТ, за да защитим Президента от подготвените провокации.

Мутри, вън! Оставка на Борисов и Гешев, за честно, справедливо и достойно управление на България“.

Политика

More in Политика

Image_17465500_40_0

Денков: Не на нови избори! Да гласуваме правителство с премиер Мария Габриел и без смяна на министри

март 24, 2024
габи-1

Габриел: Няма да правя правителство, ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, отиваме на избори

март 24, 2024
радев-нов

Радев за атаката в Москва: Съболезнования за опечалените, солидарност с руския народ

март 23, 2024
phpxr8ibc_559x345

Кметът Терзиев със заплата над 9000 лв., от 1 април и парите на съветниците скачат три пъти

март 22, 2024
асенка-1

Парламентът задължи Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката до 31 март

март 21, 2024
нинова- 1

Нинова: В енергетиката е пълен хаос! Внасяме закон за отлагане либерализацията на пазара на ток за битовите потребители

март 21, 2024