ОБЩЕСТВО

Проговори майката на Калин, издъхнал от К-19, след като обикаля с часове болниците в Бургас

Проговори майката на Калин, издъхнал от К-19, след като обикаля с часове болниците в Бургас

 

48dcf732461a4c22902f26790828d9a4

 

 

 

36-годишният Калин Карапачов е младият мъж, който почина в Бургас след дълго разкарване между няколко болници. Бил с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус.

 

 

 

Като съобщихме по-рано днес, мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

 

 

Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

 

 

 

Той първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко – започнал да диша трудно и извикали линейка. Майката на Калин разказа, че близо час от Спешна помощ не дошли, за това семейството използвало собствен транспорт.

 

 

 

 

 

 

„Като дойдохме тук отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно Калциев глюконат, сложиха му Урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка“, каза Гинка Карапачова, майка на пациента.

 

 

След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

 

 

„В приемна има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА“, споделя Гинка Карапачова.

 

 

 

Младият мъж е дошъл до тук, до Спешното отделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче ни обясниха, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония.

 

 

 

Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. За това пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

 

 

 

„За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID и че затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора“, обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница – Бургас.

 

 

 

След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник“, където починал.

 

 

„Но просто е бил много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи“, каза Гинка Карапачова.

 

 

А след смъртта на Калин, семейството му научило, че след трети тест за COVID-19, пробата му била положителна.

 

Блиц, би ти ви

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Iliyana Jotova-352

Илияна Йотова: Всеки загубен живот е провал за държавата

ноември 21, 2020
159915-1

Нещо страшно става с болната от ковид дъщеря на Гала, показа плашеща СНИМКА

ноември 21, 2020
big_6op

Дариткова: Всеки, който има нужда от болнично лечение, го получава, не смятам, че сме изпуснали ситуацията

ноември 21, 2020
phpqr2enm_800x_

Нова трагедия! Млад мъж почина в Бургас след дълго разтакаване между няколко болници

ноември 21, 2020
1c1fae69e809625da5828dd280b2ca1a

Ден 136! Протестиращи пред НС зоват: Борисов, долу! Стигна се до сблъсъци

ноември 21, 2020
47d43ffafd7a457ab7441fee90f51480

Джамбазки за протестиращите: Ако дойдат да вандалстват, отново ще играе маркуча

ноември 21, 2020