ОБЩЕСТВО

Проф. Гайдарски: Който твърди, че ваксините ще ни спасят, не е почтен човек

Проф. Гайдарски: Който твърди, че ваксините ще ни спасят, не е почтен човек

 

big_saes

 

 

Проф. Радослав Гайдарски разкри как трябва да подходим, ако установим зараза с ковид.

„Глупаво е човек да се лекува по телефона или да се лекува по указания от близки и познати. В никакъв случай такова лечение не трябва да се провежда, това е лаическо и опасно за болния“, заяви пред БНР проф. Радослав Гайдарски, бивш здравен министър.

 

 

Той препоръча задължителна консултация с личния лекар и със специалист, когато човек разбере, че е бил в контакт със заразен и развие първи симптоми: „Коварното на този вирус е, че бавно се развива, но уврежда съдовете и може много бързо човек да бъде ликвидиран от Covid-19“.

 

 

 

По думите на проф. Гайдарски в България ситуацията с епидемията е много подценена: „Съществува хаос в организацията на здравеопазването! Веднъж се взема едно решение, после – друго и трето. … Това е основното – няма единомислие и това унищожава здравеопазването. Дали ще има Covid болници, дали отделения, дали нещо трето.- това доведе до този хаос“.

 

 

 

„Не мога да си представя болен да почине на стълбите пред болницата! Да допуснат това! До един ще ги уволня и ще ги дам на прокурора! Ние имаме страхотно здравеопазване, но към 97-а година я разбиха и докарахме дотук, че никой да не знае кой ръководи предния фронт. Ето това се получи от тази демократична диверсификация в здравната помощ“.

 

 

 

Който твърди, че ваксините ще ни спасят, не е почтен човек, категоричен беше проф. Гайдарски: „Ваксина никога не се прави в пандемия, тя се прави преди пандемия. Тя е средство за предпазване, а не средство за лечение. Ваксините са полезни, но не сега в пандемията“.

 

 

 

Бившият министър на здравеопазването припомни, че още по време на правителството на т.нар. тройна коалиция, в което той беше министър, е приет Пандемичен план: „120 страници написаха моите хора – професори, доценти, които разбират от тези неща. Този план, ако беше спазван, нямаше да стигнем до този хаос“, категоричен беше той, пише Novini.bg.

 

 

 

Проф. Гайдарски сподели личен опит от лечение с ремдесивир, тъй като се е лекувал с него от Covid-19 и се е подобрил бързо. Той изказа учудване, че СЗО не препоръчва употребява на този медикамент при лечение на коронавирусна инфекция.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
банкоматbig_big_atm-1524870_960_720

Голяма банка у нас блокира сметки, ако от тях не се теглят пари 12 месеца

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
радев-1

Радев: Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София

март 10, 2024