ОБЩЕСТВО

Станаха ясни интересни подробности за живота на един от най-обсъжданите медици у нас! СНИМКИ

Станаха ясни интересни подробности за живота на един от най-обсъжданите медици у нас! СНИМКИ

 

1018872

 

 

 

Доц. Атанас Мангъров, който в последните месеци скандализира медицинското съсловие и обществеността с тезите си по отношение на коронавируса, е обграден от доктори и в личния си живот. Доцентът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка Елена, която той сподели, че посещава ежедневно, без да носи маска, е била в продължение на 35 години началник на детското отделение в болницата в Стара Загора, след като завършила медицина в Загреб по време на войната.

 

 

 

Баща му пък бил зъболекар и именно заради него Мангъров, който на младини щял да става физик, избрал медицината. Той пък повлиял и на своите деца. Неизвестен за широката аудитория факт е, че скандалният доцент е баща на общо четири деца – трима синове и една дъщеря. Първородният му син Слави е единственият, който не припознал лекарската професия като своя.

 

 

34817_2

 

Той завършил икономика в „Сити Юнивърсити“ в Сиатъл, щата Вашингтон в Америка, а сега е собственик на фирма в сферата на строителните материали. Живее охолно и ходи по почивки с жена си и сина им в скъпите комплекси у нас, като „Трейшън Клифс“ край Каварна, където нощувките започват от 400 лева на вечер. През зимата пък обича да кара ски в баровския курорт Куршевел във Френските Алпи.

 

 

 

 
Другите двама синове на Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 г. Христо завършва средното си образование в столичната 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, а после учи медицина в Медицинския университет в София. Дипломира се през 2015 г., а година по-късно печели конкурс и е избран за редовен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София). Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни публикации в международни научни списания и е асистирал в над 300 операции.

 

 

 

Брат му Илия, с когото са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, София, и също често взема участие в научни конференции.

 

 

 

Единствената девойка сред наследниците на Мангъров пък понастоящем е магистър-фармацевт. Елена е завършила фармация в Медицинския университет в Пловдив, а справка с биографията ѝ показва, че преди това е учила същата специалност в столицата на съседна Македония – Скопие.

 

 

34817_3

 

 

Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на средно в Първа английска гимназия в София. Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара. За съпругата си доц. Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

 

 

Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара. За съпругата си доц. Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

 

 

 

Освен със семейни сбирки и разговори с децата , свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и в стрелба. Поне два пъти седмично правел по 2 км в басейна, а за удоволствие ходел и на стрелкови клубове, след като се отказал от лова и убиването на животни, нищо  че все още притежавал билет, пише „Ретро“.

 

 

plovdiv24.bg

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парк-градинки-ограничителни-мерки-полиция-полицейска-кола-коронавирус

Бивш здравен министър се обяви за пълен локдаун: Затворете всичко! Бумът на К-19 у нас иде от…

ноември 8, 2020
big_1er

Балтов: Да се спре ходенето по улицата без маска – това ще ни спаси

ноември 8, 2020
big_556

По 1000 лева ще получи всяко джипи, защото е на първа линия в битката с коронавируса

ноември 8, 2020
big_111

Мъж получи грешен положителен тест за Ковид, притесни се и почина от инсулт

ноември 8, 2020
big_breakfast-690128_640

Лекар терапевт: Ако се заразите с Ковид 19 ограничете максимално тези храни и напитки

ноември 8, 2020
policai_protest_sofiq_bgnes

Полицаи и пожарникари излязоха на мащабен протест в София, освиркаха Бойко Борисов (СНИМКИ)

ноември 8, 2020