САЩ

Тръмп с първа публична реч и обръщение към нацията, съобщи важна новина

Тръмп с първа публична реч и обръщение към нацията, съобщи важна новина

За първи път Тръмп допусна, че няма да е следващия президент на САЩ

Снимка: АП

 

 

 

Президентът републиканец Доналд Тръмп допусна за първи път в петък, че следващата американска администрация, която ще бъде сформирана след изборите, няма да бъде оглавявана от него, а от неговия съперник, демократът Джоузеф Байдън, съобщиха световните агенции.

 

 

 

Доналд Тръмп направи изявление в градината на Белия дом за пандемията Covid-19, първата му публична реч след изборното си поражение, което той отказва да признае. Докато броят на случаите на заразяване с коронавирус рязко се увеличат в САЩ, президентът републиканец искаше да изключи възможността за евентуална карантина, пише „Поан“.

 

 

 

“Ще инвестираме 1,95 млрд. долара за масовото производство и разпространение на 1 милион дози от новата разработена ваксина срещу коронавирус“.

 

 

 

„Мисля, че времето ще покаже коя администрация ще имаме, но каквото и да се случи в бъдеще, кой знае, мога да ви кажа, че тази администрация няма да налага карантина“, заяви Тръмп. По-нататък в изявлението си той не спомена президентските избори и не пожела да отговаря на въпросите на журналисти.

 

 

 

 

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според изчисленията на водещи американски медии, Байдън има подкрепата на над 270 членове на Избирателната колегия, чиито гласове са му необходими, за да победи Тръмп. Байдън вече се обяви за победител.

 

 

 

 

Тръмп, който се кандидатира за втори мандат, не призна поражение и обяви решението си да се обърне към съд за преброяването на гласовете, тъй като според него има многобройни нарушения от страна на демократите на изборите, припомня ТАСС.

 

 

След като Тръмп спечели Северна Каролина, а съперникът му – щата Джорджия, кандидатът на Демократическата партия има 306 гласа в Избирателната колегия при необходими 270, докато Тръмп разполага 232 гласа, отбелязва Би Би Си.

 

Гласове

loading...
САЩ

More in САЩ

big_677

Байдън получи подкрепата на 306 електори, Тръмп – на 232

ноември 13, 2020
trump (1)

И Федералната изборна комисия в САЩ опроверга Тръмп за изборните измами

ноември 13, 2020
phpgovhe5_800x_

Проучване: 79% от американците смятат, че Байдън е победителят на изборите

ноември 11, 2020
0000314222-article3

Тежък удар за Байдън, отнеха му Пенсилвания и се срина до 259 гласа

ноември 10, 2020
phpoyvhlp_800x_

Главният прокурор на САЩ даде зелена светлина за разследване на изборите и предизвика нова оставка

ноември 10, 2020
tramp-osvobodi-mark-espar-1

Тръмп изненадващо уволни шефа на Пентагона Марк Еспер

ноември 9, 2020