Политика

Борисов: Докато всички затъват, само ние растем! Пети месец производството е в подем

Борисов: Докато всички затъват, само ние растем! Пети месец производството е в подем

 

111_1205

 

 

 

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Това написа бодро премиерът във Фейсбук.

 

 

 

Според него единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. „Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, твърди Борисов.

 

 

 

Премиерът, както винаги, сервира само част от данните – удобните, а подминава неприятните истини. Да, през септември спрямо август у нас има 2.3% ръст на промишлеността, но по-важно е сравнението на годишна база, а то показва, че спрямо септември 2019-а производството всъщност е по-малко – с близо 3% (2.6 на сто).  В същото време цитираната от Борисов Полша е увеличила индустриалното си производство с над 3% в сравнение със същия месец на миналата година.

 

 

 

Борисов, който вчера направи ужасен гаф, обяснявайки на двамата си спътници в разходка джипа- здравния министър и шефа на „Пирогов“, че работата носи свобода (същото гласи зловещия надпис на входа на „Аушвиц“), днес продължи да раздава назидания и да се хвали с „овладяване“ на здравната криза – на фона на препълнени болници и недостиг на лекарства:

 

 

 

„Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!“

 

 

 

В четвъртък на фона на информациите за хора в нужда, които не се приемат в болниците, или чакат линейки часове наред, Борисов повози в джипа си здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов“ Асен Балтов, за да им показва пътища.

 

 

 

Сега

 

segabg.com

Политика

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024