Политика

Борисов край Пловдив: Защо е този зор да паникьосваме хората? Вече сме изкарали ковида и сме на първа линия

Борисов край Пловдив: Защо е този зор да паникьосваме хората? Вече сме изкарали ковида и сме на първа линия

 

premierat-krai-plovdiv-zashto-e-tozi-701

 

 

„Всички сме изкарали ковида, сега сме на първа линия ние. Тежко е, но минава за 15 дена”, каза премиерът Бойко Борисов на ръководителите на КЦМ. Борисов бе на посещение в завода, за да им връчи сертификат от правителството за реализиране на инвестиция от 260 млн. лева.

 

 

 

Борисов и днес не пропусна да се качи на джипката и да направи поредната инспекция – този път на завод КЦМ – 2000 в Пловдив. Заедно с него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

 

 

 

Оказа се, че и изпълнителният директор Румен Цонев също е преборил COVID-19. След като изчете доклада на Евростат за България, премиерът се обърна към ръководителите на предприятието:

 

 

 

“ Като хора и бизнесмени като вас, България върви напред. И ако се стегнем и не се плашим ще го минем през това.  Нашите герои лекари се връщат на работа – по 1000 души… Доктори лекуват, всички сме минали ковида вече. Защо е този зор да паникьосваме хората – нужно ли е да затваряме държавата?  Напротив трябва да работите, да дават високи заплати на хората. Те трябва да работят тук и да си тръгват с оптимизъм , за да може догодина България пак да е напред”, каза премиерът.

 

 

 

 

„4 000 миньори работят в мините. Всичко работи на макс и за износ“, похавали се Бойко Борисов. „Новата инвестиция е за 260 млн. лева. Носим ви сертификат“, обърна се премиерът към директора на завода, който му отговори, че „ние сме най-добрият пример за кръгова икономика в България. Техниката ни е уникална за света“.

 

 

„COVID иска спокойствие. Знам го от личен опит. Днес ми е 3-4 отрицателен тест“, разкри премиерът, цитиран от Novini.bg.

 

 

„Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС“, прочете Бойко Борисов анализа на Евростат и се обърна към един от директорите на КЦМ – „Прочети останалото ти, да не кажат, че аз си измислям“.

 

 

 

„Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава“, изчете шефът на завода.

 

 

 

 

„Благодарение вещото управление на правителството и на такива като вас – иновативни, работещи и мислещи, България върви най-добре от всички“, заяви Бойко Борисов. Премиерът посочи още, че вече по 1000 души се връщат на работа и отново потвърди, че няма да има затваряне на държавата.

 

 

„Защо е тоя зор да паникьосваме хората и да затваряме?! Вие трябва да работите, да продължавате да давате високи заплати, хората, които работят тук, да си тръгват с оптимизъм, да преодоляваме, за да може догодина пак да напишат, че само България е много по-напред от другите. Това го казва Евростат, не ние“, обяви премиерът.

 

 



Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024