СВЯТ

Венецуела купува 10 млн. дози от руската COVID ваксина и ще я произвежда

Венецуела купува 10 млн. дози от руската COVID ваксина и ще я произвежда

 

560x315 (1)

 

 

 

Венецуела ще купи 10 милиона дози от руската ваксина срещу новия коронавирус „Спутник V“, съобщи президентът Николас Мадуро, цитиран от световните агенции. „Гарантирахме повече от 10 милиона ваксини за първото тримесечие на следващата година, а също и че Венецуела ще произвежда руската ваксина в своите лаборатории“, каза президентът социалист на официално събитие в столицата Каракас, излъчвано по държавната телевизия.

 

 

Миналата седмица венецуелска делегация, водена от вицепрезидента Делси Родригес, бе на посещение в Русия. Мадуро обясни, че основната цел на визитата е била именно „да бъдат постигнати споразумения за ваксината“.

 

 

В момента „Спутник V“ е на третия етап от клиничните си изпитвания. Русия твърди, че ефективността на нейната ваксина е 92 процента. Съобщението бе направено броени дни, след като американската фармацевтична компания „Пфайзер“ и германската „Бионтек“ обявиха, че техният продукт е ефикасен в 90 на сто от случаите.

 

 

 

Венецуелското правителство уверява, че е ограничило разпространението на новия коронавирус. В страната с население от 30 милиона души официално са регистрирани близо 97 хиляди случая на заразяване, 848 от които са завършили със смърт. Опозицията и неправителствени организации поставят тези данни под съмнение и смятат, че ситуацията е много по-тежка, отбелязва АФП.

 

 

 

За сравнение, в съседна Колумбия потвърдените случаи на коронавирус са близо 1,2 млн. Над 34 хиляди души са починали, съобщи министерството на здравеопазването в страната, цитирано от ТАСС.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024