Криминално

Внукът, убил своите баба и дядо във вилата край Шумен, написал във фейсбук потресаващ пост

Внукът, убил своите баба и дядо във вилата край Шумен, написал във фейсбук потресаващ пост

vnukat-ubil-svoite-baba-i-diado-ostava-291

 

 

21-годишният Георги Йорданов от Шумен, обвинен в убийството на своите баба и дядо, остава в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ му наложи в петък Окръжен съд – Шумен.

 

 

 

 

Съдът прие, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йорданов е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Доводите, с които съдът мотивира своето определение е високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК. Магистратите прецениха, че Йорданов има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, макар че е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и трудова ангажираност, съобщи Труд.

 

 

 

 

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 8 декември.

 

 

 

 

Припомняме, че действията по разследване на двойно убийство на мъж и жена започнаха под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен след приет сигнал на 23 ноември в 13:30 часа, че във вила, в местността „Под манастира“ са намерени телата на мъж на 75 и жена на 68 години.

 

 

 

 

На 25 ноември като обвиняем бил привлечен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство-Георги, който носел името на една от жертвите си.

 

 

 

Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление.

 

 

Изяснено било, че в ранните следобедни часове на 22 ноември убиецът Георги първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час.

 

 

 

Убиецът е едно от двете деца на средностатистическо българско семейство. Студент е в ШУ, не е осъждан, не е употребявал наркотичнични вещества и алкохол. Убитите са му били баба и дядо по майчина линия. В семейството е имало разногласия около имоти, но според техни близки, не чак до толкова, за да бъдат водещ мотив за престъплението, което е извършил, а и самият Георги не е бил пряк наследник, за да се облагодетелства от имотите.

 

 

 

След като убил възрастните хора, взел сумата 700 лева, която била в дома им и изтеглил още около 300 лева от банкова карта. Бил толкова хладнокръвен след ужасяващите си действия, че дори минал през няколко магазина, за да си напазарува.

 

 

 

Шокоращи са и думите, които младият убиец е написал в личния си профил в социална мрежа, непосредствено след убийството на възрастните си роднини. Дори сложил и жалейка, за да подсили усещането за скръб, пише strelabg.com

 

 

 

„Почивайте в мир скъпи баба и дядо. Дано час по скоро се открие изрода причнил ви тази жестока смърт и наранил толкова много мен и всички ваши близки. Поклон пред паметта ви!“

 

 

Глас бг

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024