ОБЩЕСТВО

Ден 120: Протестиращи студенти и майки отново зоват: „Борисов, позор! Оставка и затвор“

Ден 120: Протестиращи студенти и майки отново зоват: „Борисов, позор! Оставка и затвор“

sofiq-protest-
Ден 120 от антиправителствените протести. Недоволни от управлението на кабинета „Борисов Три“ отново са в центъра на София и скандират: „Борисов, позор! Оставка и затвор“.

Шествието тръгна от Софийския университет, тъй като там се събраха недоволните студенти.  Участници в антиправителствения протест, организиран от движението „Системата ни убива“ блокираха движението на кръстовището пред ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

 

Междувременно там за четвърта поредна вечер студенти протестират с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Недоволството им протича мирно. В проявата са се включили учащи от  Софийски университет, Университетът по строителство, архитектура и геодезия, Техническия университет и Университетът по национално и световно стопанство.

 

Пред БНР Любомир Стамболийски – студент трети курс по право в Софийския университет заяви: „Искаме оставките на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор, тъй като видяхме че управлението на ГЕРБ е най-корумпираното в историята на България. А относно Гешев виждаме, че нарушава основни права, като презумпцията за невинност. Ще продължим да протестираме, докато не получим исканите от нас оставки и сме тук до края“.

 

В момента протестиращите са под прозорците на МС в т. нар. „триъгълник на властта“.

Млад мъж обясни пред 7/8 ТВ: „От няколко дни протестът се върна. Личи по всичко. „Отровното трио“ направи много за този протест. Но след като те си тръгнаха, протестът се възроди отново. Сега сме много обединени. Поддържаме всички-студенти, майки, БОЕЦ. Моля се до последно да няма редовни избори. Ще се борим със съби и нокти тези избори да бъдат поне честни. Призовавам всички хора да дойдат тук. Ние няма да се спрем пред нищо“.

 

По-рано днес протестиращи се събраха пред МС по инициатива на „Отровното трио“. Те оставиха стари обувки на техните близки, които са напуснали страната.
.

Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024