Политика

Депутат от ГЕРБ: С този бюджет повишаваме доходите на всички българи

Депутат от ГЕРБ: С този бюджет повишаваме доходите на всички българи

 

0a433b5c0de849feb7bac2250d455478

 

 

 

За мен бюджетът е реалистичен. Нормално е опозицията да не го одобрява. Това е бюджет направен в момент на здравна и икономическа криза, които несъмнено ще се отразят на България.

 

 

 

 

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, който коментира приетия на първо четене държавен бюджет за 2021 година.

„Не мисля, че бюджетът е ляв, разточителен и че се раздават пари на калпак. Това е бюджет, с който подпомагаме хората по време на пандемията. Българските пенсионери и работещите граждани очакваха повишението на пенсиите и доходите. Това беше заложено и в нашата управленска програма, която изпълняваме.

 

 

 

Българските граждани ще се почувстват по-добре по време на пандемията с повече пари в джоба. Това е целта на този бюджет – да запазим и повишим доходите на хората“, категоричен бе той.

 

 

 

 

„За мен няма да влезем в дългова спирала. Последният заем бе взет при изключително добри условия. Мерките на правителството действат и все повече достигат до бизнеса и гражданите.

 

 

 

Мярката 60/40 запази работните места на хиляди българи. За мен никой по света не беше подготвен за тази коронакриза. Правителството прави всичко възможно да реагира адекватно.

 

 

 

Това е причината от ГЕРБ да внесем между първо и второ четене на бюджета предложение абсолютно всички лекари да получават по 600 лева месечно допълнително към заплатите си през цялата следваща година, медицинските сестри да получават по 360 лева, а санитарите по 120 лева.“

 

 

БНТ, Дунав мост

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024