ИНЦИДЕНТИ

Дядо с К-19 скочи от 8-ия етаж на болница в Бургас! Расте броят на самоубийствата заради ковид кризата

Дядо с К-19 скочи от 8-ия етаж на болница в Бургас! Расте броят на самоубийствата заради ковид кризата

 

diadoto-skochili-8-iia-etazh-bolnitsa-950

 

 

Възрастен мъж тази сутрин сложи край на живота си, като полетя от 8-ия етаж на болница в Бургас. Той е бил с COVID, съобщават от здравното заведение.

 

75-годишният пациент бил настанен наскоро в разкритото ковид-отделение на многопрофилната болница.

 

 

Според медици е бил в средно тежко състояние. Към момента няма данни какви придружаващи заболявания е имал.

 

 

Припомняме ви, че злощастният инцидент се разигра малко след 7 часа сутринта.

 

 

Дядото е паднал върху скеле на 4-я етаж на сградата, която в момента се санира.

 

 

Свален е от екип пожарникари, но издъхнал в резултат на получените тежки травми. Мъжът е от руенското село Ябълчево.

 

 

Поне 75 самоубийства са извършени у нас през последните 6 месеца по причина коронавирусът. Данните изнесе психиатър, настоял анонимност, ексклузивно пред Lupa.bg.

 

 

 

Народът масово психяса покрай трагичните новини, които всеки ден ни заливат покрай пандемията, обясни медикът.

 

 

 

Последната трагедия е от тази сутрин и се разигра в Бургас. 75-годишният пациент, който скочи от 8-я етаж на УМБАЛ в морския град, е бил с коронавирус, съобщиха официално  от пресцентъра на здравното заведение. Старецът е бил настанен в наскоро разкрито ковид-отделение на осмия етаж на многопрофилната болница.

 

 

Според медици пациентът от руенското с. Ябълчево бил в средно тежко състояние. Към момента няма данни какви придружаващи заболявания е имал.

 

 

 

Както вече писахме, 75-годишният мъж се хвърли от 8-я етаж на болницата малко след 7 часа сутринта. Тялото му се е строполило върху скеле на 4-я етаж на сградата, която в момента се санира. Свален е от огнеборци, но малко по-късно издъхнал от тежките си травми.

 

 

 

На 30 октомври пък 55-годишен мъж отново от Бургас сложи край на живота си, като се гръмна с ловна пушка в гърдите, съобщи тогава говорителят на Областната дирекция на полицията Цветелина Рандева.

 

 

 

Самоубийството станало в къщата на починалия Руси Д.на ул.“Петрова нива“ в к-с „Меден рудни“. За инцидента на тел.112 е съобщил негов племеник, който обяснил, че най-вероятно Руси е бил заразен с коронавирус. 55-годишният мъж живеел сам.

 

 

 

Проверка на полицията обаче показала, че мъжът не е бил регистриран в масивите на Регионалната здравна инспекция като положителен и карантирин, не са открити и данни да си е правил изследване за COVID-19 в двете лицензирани лаборатории в Бургас. Мъжът се е самопрострелял със законно притежавана ловна пушка ,уточняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

През април 65-годишна жена от кресненското с. Горна Брезница съко отне живота си отново заради вируса. „Беше си внушила, че синът й я е заразил, вероятно заради постоянното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 годни. На него нищо му няма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън“, обясни тогава кметът на селото Стоян Йоргов.

 

 

 

 

Наскоро Майкъл Цокос, завеждащият отдела по съдебна медицина в университетската клиника „Шарите Берлин“, обяви, че самоубийствата заради коронавируса са нов термин, свързан с пандемията.

 

 

Специалистът се бои, че тези самоубийства са само началото на поредица други, които ще се случат през годината. Освен онези, които изключително много се боят за здравето си, психически нестабилните хора се страхуват, че няма да могат да се справят с последиците от пандемията с коронавируса.

 

Глас Бг, Лупа БГ

 

lupa.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024