ОБЩЕСТВО

Д-р Георги Миндов: Борисов да дойде в един кабинет да види какво се случва, всички ще се издавим

Д-р Георги Миндов: Борисов да дойде в един кабинет да види какво се случва, всички ще се издавим

georgi_mindov
Борисов да дойде в един кабинет и да види какво се случва. Изкуството е да намериш място в болница. Няма места. Каквото и да правим, ние не можем да контролираме заболяването. Трябва да се намали престоя в болниците. Ние не можем да дислоцираме, хората вървят болни по улиците. Кранчето тече, ние ще се издавим. Това каза по БТВ д-р Георги Миндов, председател на сдружението на личните лекари.

Всеки ден минават по 15 болни. Всички минават през моя кабинет, без да имат писиар. Скоро няма да има тестове при личните лекари по линия  на някакво финансиране. Някой не си е свършил работата. Казвам го директно – Информационно обслужване не си свърши работата. Проблемът е на ниво програмист. Хората плащат всеки ден по 1 млн., защото някой не си е свършил работата.

 

 

 

Комуникацията е затруднена при ДКЦ-та. Няма електронно управление, няма кол-център. Трябва да има комуникация. И тези центрове могат да станат километрични опашки.

 

 

 

Няма кой да рабати в ДКЦ-та. Няма кой да поеме пациентите. В София има много неосигурени, тях кой ще ги изпрати към тези ковид-зони. Какво правим с тях. В един момент по 4-5000 влизат в системата. Това е едно кранче, от което се влива вода. А ние бършем отдолу. Във всеки един момент се наводняваме и ще се изподавим всички. Трябва да се спре кранчето. Вижте какво правят в Израел, там овладяха нещата. Хората паднаха с 10 пъти случаите. Тук въпросът е как ще оцелеем. Тук няма само ковид, има и други болести. Какво ще правят хората с инфаркт, инсулт?!

 

 

 

 

Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Виктимизира се цяло съсловие. Ще ко викна той да копае на гробищата. Според него с прегръдки се лекува. Той разруши святата връзка лекар-пациент. От 7 до 8 процента влизат в болница. Трябва са спрем притока. В един момент ще прелее, ще се издавим всичките. Всички колеги преглеждат всеки божи ден с ковид. Има единични колеги, но не може да закриваш цял сектор. Имаме онкоболни колеги, имаме възрастни колеги. Никой не съм върнал с коронавирус. Някой трябва да му е виновен.

 

 

 

 

Представете си какво ще се случи, ако стане министър. Отидете и вижте хората как се справиха ефективно. Колко души още трябва да измрат от лекарите?! В Ухан пратиха 30 000 лекари. Ние откъде да командироваме. И сега насаждаш омраза между колегите. Ние сме извънболнична помощ. Много хора вкъщи се лекуваме. Снощи дойде с ковид инфекция, преслушах я, рентген направих и казах-оставаме вкъщи. Изписах антибиотик. При пневмония няма как да я оставя без антибиотик. Ако се влоши, първо хората първо трябва да имате писиар, който ти трябва да си платиш. Съветваме парите да си ги събират хората.

 

 

 

 

 

Нас ни удовлетворяват бързите антигенни тестове.  98 процента са верни. Няма стандарт за писиар. Спира се работата, не е само в цената. Проблемът е скоростта на диагностиката. Тъпчат ни отвсякъде, мачкат ни. Системата почти се е срутила. Работят хората, реват, няма кой да ги замести. Няма места в болниците и за болни лекари. Обикалят по цял ден. Координационният център нищо не може да направи. На д-р Мангъров няма да кажа повече, че е колега. Той не е доктор за мен. Ако иска да ходи да си взима по 200 лева на преглед.

 

 

 

 

Лична аз нямам затруднение с лекарствата. То няма лекарство. Хората искат да оцелеят и да си спасят живота. Има антибиотици в момента. Хората да не прекаляват, антибиотиците потискат имунната система. Чувам, че се взима антибиотик профилактично. Моля ви, не го правете. Имунната система се срива и това може да направи проблем. Тук не стои финансовия проблем.

 

БТВ, Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024