Политика

Засечка! ВМРО против ГЕРБ, искат детски надбавки за всички

Засечка! ВМРО против ГЕРБ, искат детски надбавки за всички

 

phpsjs6zb_800x_

 

 

 

ВМРО няма подкрепи решението на ГЕРБ детските добавки догодина да останат с подоходен критерий и държи всяко дете да получи добавка.

 

 

 

 

Депутатите от ГЕРБ снощи внесоха поправки в проекта на бюджет за догодина, с които се отказват от намерението за месечни добавки за всички деца и връщат подоходния критерий, макар и с по-висок доход за достъп и по-високи размери на месечните помощи за деца.

 

 

 

 

 

В позицията на ВМРО се посочва, че всяко дете в България трябва да получава държавна помощ, а настоящият доходен критерий ощетява голяма част от родителите, които работят и честно плащат данъци.

 

 

 

 

От партията определят и като контрапродуктивно противопоставянето на семействата с деца на лекарите и полицаите, защото точно в момента държавата няма нужда от тези вътрешно обществени битки.

 

 

 

В профила си във Фейсбук съпредседателят на групата на „Обединени патриоти“ в парламента и зам.-председател на ВМРО реагира на новината, че коалиционните им партньори дават заден за равните условия за детските надбавки, като посочи, че в пленарна зала ще гласуват против връщането на доходния критерий.

 

 

 

 

„Буквално в последните минути на вчерашния ден успях да внеса в деловодството на НС предложение по първия вариант за пълната отмяна на член 4а от Закона за семейни помощи за деца, който въвежда подоходния критерий. Вторият вариант ще разработим и предложим в заседанието на Комисията по бюджет и финанси – за всяко дете родителят да може да намалява данъчната си основа с по 4000 лв. годишно. Т.е. да остават поне 400 лв. за нуждите по отглеждането му“, написа Искрен Веселинов.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024