Политика

Здравният Ангелов: В 3 ч. през нощта обсъждаме с Борисов проблеми и мерки

Здравният Ангелов: В 3 ч. през нощта обсъждаме с Борисов проблеми и мерки

 

 

 

big_00000

 

 

 

Водят се много разговори, чуват се много мнения. Това, до което стигнахме като консенсус – нови мерки няма да въвеждаме. Най-важните мерки са – носенето на маски на закрито и на открито, там където не можем да спазваме дистанция. Другата мярка е дезинфекцията и миенето на ръцете. Тук е основният проблем, който ни куца – дисциплината.

 

 

 

Това каза пред Би Ти Ви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

 

 

 

„На Балканския полуостров сме на четвърто място по заболяемост. Единственото допълнително, което може да бъде въведено, е осигуряването на зелени коридори, на хората, които имат нужда от това, за да не излагаме на риск живота и здравето им – хората над 65, хората с хронични заболявания.

 

 

 

Днес пристигнаха дозите Ремдесивир в страната. Не е панацея. Днес разпространихме един протокол, в него е описано всичко. Освен Ремдесивир тук има и други медикаменти. Ние разполагаме с тези медикаменти. Нека хората не се притесняват, че ако се разболеят от COVID това е присъда.

 

 

 

Хората много късно търсят лекарска помощ, нека да не се самолекуват. Нека не пият лекарствата на съседа, а да се свържат с лекар и да чуят неговото мнение.  Заболяването е преодолимо. Да, в България имаме няколко места с проблем. Там където хората не искат да разберат ролята на тези мерки, резултатът е лош“, добави той.

 

 

 

„Тази заповед за зелен коридор ще излезе в следващите дни. В обществото има напрежение по отношение на училищата. Има ясни критерии – работихме ги цяло лято. Ние сме си направили с Вълчев, с всички областни управители. Има училища, където няма нито едно заболяло дете и нито един учител“, каза още здравният министър.

 

 

 

„Въпросът е болниците да са готови, ние не можем да спрем това заболяване“, каза той.

 

 

 

 

„Преди 20 минути говорих последно с премиера, първото ни чуване беше в 3 през нощта. Обсъждаме най-различни проблеми. Българското правителство в негово лице и министри ме подкрепиха за намиране на решение за финансиране на българските лекари. Винаги сме го лекували по един и същи начин – както се лекуват всички български граждани. Негови са думите: Каквото за всички, такова и за мен“, каза още той. 

 

 

 

„Всеки който счита себе си за рисков, ще има право на безплатна ваксина“, каза още той.

 

 

Би ти ви, Лупа БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024