Политика

Здравният Ангелов: В 3 ч. през нощта обсъждаме с Борисов проблеми и мерки

Здравният Ангелов: В 3 ч. през нощта обсъждаме с Борисов проблеми и мерки

 

 

 

big_00000

 

 

 

Водят се много разговори, чуват се много мнения. Това, до което стигнахме като консенсус – нови мерки няма да въвеждаме. Най-важните мерки са – носенето на маски на закрито и на открито, там където не можем да спазваме дистанция. Другата мярка е дезинфекцията и миенето на ръцете. Тук е основният проблем, който ни куца – дисциплината.

 

 

 

Това каза пред Би Ти Ви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

 

 

 

„На Балканския полуостров сме на четвърто място по заболяемост. Единственото допълнително, което може да бъде въведено, е осигуряването на зелени коридори, на хората, които имат нужда от това, за да не излагаме на риск живота и здравето им – хората над 65, хората с хронични заболявания.

 

 

 

Днес пристигнаха дозите Ремдесивир в страната. Не е панацея. Днес разпространихме един протокол, в него е описано всичко. Освен Ремдесивир тук има и други медикаменти. Ние разполагаме с тези медикаменти. Нека хората не се притесняват, че ако се разболеят от COVID това е присъда.

 

 

 

Хората много късно търсят лекарска помощ, нека да не се самолекуват. Нека не пият лекарствата на съседа, а да се свържат с лекар и да чуят неговото мнение.  Заболяването е преодолимо. Да, в България имаме няколко места с проблем. Там където хората не искат да разберат ролята на тези мерки, резултатът е лош“, добави той.

 

 

 

„Тази заповед за зелен коридор ще излезе в следващите дни. В обществото има напрежение по отношение на училищата. Има ясни критерии – работихме ги цяло лято. Ние сме си направили с Вълчев, с всички областни управители. Има училища, където няма нито едно заболяло дете и нито един учител“, каза още здравният министър.

 

 

 

„Въпросът е болниците да са готови, ние не можем да спрем това заболяване“, каза той.

 

 

 

 

„Преди 20 минути говорих последно с премиера, първото ни чуване беше в 3 през нощта. Обсъждаме най-различни проблеми. Българското правителство в негово лице и министри ме подкрепиха за намиране на решение за финансиране на българските лекари. Винаги сме го лекували по един и същи начин – както се лекуват всички български граждани. Негови са думите: Каквото за всички, такова и за мен“, каза още той. 

 

 

 

„Всеки който счита себе си за рисков, ще има право на безплатна ваксина“, каза още той.

 

 

Би ти ви, Лупа БГ

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024