Коментари

Кеворкян: ЗАТЪВАМЕ В БЕДАТА

Кеворкян: ЗАТЪВАМЕ В БЕДАТА

 

КЕВО

 

 

Това си е направо скотщина: линейки обикалят болниците и навсякъде отказват – понеже са задръстени – да приемат товара им. Накрая паркират някъде и чакат.

 

 

Представете си, какво се случва с „товара“ – с треперещият клетник, който усеща, че животът му се изплъзва, но няма кой да му помогне. Можете ли да си представите това? Или – не?

Толкова ли сме лишени вече от въображение? Какво направиха, та ни отнеха и това?

Корона Вихрушката ни застигна.

 

 

 

 

Къде са сега мерзавците, които твърдяха, че „грипчето не е страшно“ – стойте си вкъщи и пийте чайчета – и то ще си отмине. Плямпаха непрестанно и срещу маските. И сега продължават да сеят недоверие в мерките срещу Бедствието – а телевизионните шарани продължават да ги канят, само и само да вдигнат рейтинга на кирливите си предавания.

 

 

 

Десетки хора умират всеки ден – а прогнозите са ужасяващи. Но плъховете подли продължават да ви баламосват – и така слугинуват на Властта.

 

 

 

В началото/месец март, с идиотщините си за „грипчето“, прикриха пълната неподготвеност на Властта. Сега пък ви провокират да не спазвате мерките срещу „грипчето“. Послушайте ги – и така ще осигурите оправдание на Властта: след няколко седмици тя ще се изтъпани и ще ви изръмжи, че сами сте си виновни. А не налудната здравна система, която все кърпят.

 

 

Още един нашенски специалитет: имаме прекрасни лекари – обаче поробени от абсурдна/невнятна система.

 

 

 

На 11 март поместих дописката си „ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СЧУПИТЕ ХОРАТА“ – внушението й беше, че ние трудно различаваме Злото, дори и да е под носа ни. Цитирах и епидемиолога д-р Петър Марков от Оксфордския университет:

 

 

 

„Броят на заболелите и епидемията в Ломбардия сега са стигнали до критични размери по отношение на способността на болниците да ги лекуват. Тежките случаи там вече са толкова много, че многократно надхвърлят капацитета на всичките интензивни отделения в района. Ломбардия е най-богатата провинция в Италия. Тя генерира между 1/4 и 1/3 от целия брутен национален продукт на страната, която пък е в десетката на най-богатите страни в света. В Ломбардия са най-добре оборудваните и най-многото болници на глава от населението, спрямо всички други провинции в Италия.

 

 

От колеги лекари, работещи в реанимации в района на Бергамо и на юг в Ломбардия, разбираме, че в момента за всяко легло с апаратура за обдишване има няколко пациенти, които, ако не бъдат поставени на командно дишане, ще умрат. Лекарите трябва да взимат ужасни решения и да отказват на хора приемане в реанимация, защото няма къде да ги сложат. В Италия са решили да приоритизират хората, според оставащите им години живот (!!!).

 

 

 

Това са непосилни и нечовешки трудни решения – да избираш, кой ще живее и кой ще умре. Никога не бих искал да съм на мястото на тези колеги.

Това е ситуацията в северна Италия накратко. Защо е важно да я знаем? Важно е, защото ни показва бъдещето за нас в България“.

 

 

 

 

Затъваме в Бедата. С лъжи, дебелоочие и тъпи амбиции се надявахме да се измъкнем някак от Корона Вихрушката.
Е, измъкнахме ли се?

Вярвайте на истинските лекари – не на шарлатаните. И се молете да не се прекършат в това непосилно изпитание.

 

КЕВОРК КЕВОРКЯН

 

 

 

Лупа бг

https://lupa.bg/news/kevorkyan-zatavame-v-bedata_87280news.html

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024