Европа

Нови мерки в Европа – всички по домовете, навън само за храна и лекарства

Нови мерки в Европа – всички по домовете, навън само за храна и лекарства

 

 

phpv6bfmz_800x_

 

 

Сръбските власти затягат мерките за борба с коронавируса, но все още не планират въвеждането на вечерен час, заяви премиерът Ана Бърнабич, предадоха световните агенции.

 

 

Днес сръбското правителство проведе специално заседание във връзка с ковид кризата, като на този етап реши да забрани работата на ресторанти, кафенета, нощни клубове, търговски центрове и магазини от 21.00 вечерта до 5.00 часа сутринта. Изключение правят аптеките, доставката на храни и бензиностанциите.

 

 

 

Новите мерки влизат в сила от 17 ноември и ще действат засега до 1 декември. Ако тези ограничения не дадат резултат, следващото решение ще е за вечерен час, предупреди Бърнабич.

 

 

Гърция забрани през следващите дни събирания на повече от трима души на фона на предстоящата годишнина от студентските бунтове от 17 ноември 1973 г., довели до падането на военната диктатура, предаде АФП.

 

 

В случай, че политически партии и отделни лица не спазят нареждането и организират масови събирания, те ще бъдат глобявани съответно с 5000 и 3000 евро, а всеки участник ще трябва да плати глоба от 300 евро.

Френската полиция засили през почивните дни контрола в Париж, за да гарантира, че се спазват строгата карантина, предаде Ройтерс. Вчера рано сутринта силите на реда трябваше да разтурят незаконно празненство с около 400 гости в градче край Париж.

 

 

По силата на мерките, хората трябва да стоят по домовете си и могат да излизат само за да си купят храна или други стоки от първа необходимост, или за един час физически упражнения.

 

 

Те трябва да носят у себе си подписани документи, удостоверяващи причината, поради която са навън. При неспазване на мерките и липса на документи, глобата е 135 евро.

 

Оф нюз

Европа

More in Европа

1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024