Анализи

Самосвали с бюлетини обръщат вота в САЩ?

Самосвали с бюлетини обръщат вота в САЩ?

 

phpx7dutz_800x_

 

 

 

Битката за президентския стол в Съединените щати добива все по-ожесточен вид. Обратите следват един след друг и буквално до последния момент няма да има яснота кой на практика ще ръководи САЩ в следващите четири години.

 

 

 

 

„Досега Тръмп печелеше, но сега започна това, за което той отдавна предупреждаваше. В Пенсилвания например се стига до резултат, при който Тръмп побеждава и картата на щата е розова. След малко обаче Пенсилвания започна да синее, защото идват нови и нови бюлетини по пощата”, сподели пред Lupa.bg геополитическият анализатор Валентин Вацев.

 

 

 

Според него е напълно възможно демократите и Джо Байдън да отнемат от Тръмп Пенсилвания, Мичиган и Северна Каролина, а точно оттам Тръмп очаква да получи финалните си гласове.

 

 

 

„Големият спор е до коя дата ще се броят бюлетините. Как е възможно те цяла седмица да пътуват и да не стигнат? И Тръмп ще постави този въпрос пред съда. Защото всеки момент може да дойде нов самосвал с бюлетини по пощата”, коментира Вацев.

 

 

Анализаторът подчерта, че Доналд Тръмп вече е победил в Тексас и Флорида, но в Мичиган например ставали доста неясни неща. Той посочи и други твърде странни примери от последния час:

 

 

 

 

„В Джорджия – където печели Тръмп, внезапно над залата за обработка на бюлетините, изпратени и по пощата, се спуква тръба, която полива всички. Това задържа изброяването на гласовете… В щата Уисконсин пък при изброени 89% от бюлетините печели Тръмп с откъсване от 3%. При изброяване на още 6% от бюлетини обаче започва да печели Байдън – с 0,3%. Който поне малко се ориентира в статистика, разбира, че това е божествено явление…!, иронично вметна Вацев.

 

 

 

 

„Доналд Тръмп и Джо Байдън вървят рамо до рамо в битката за следващия президентски мандат в САЩ, но настроенията са такива, че резултатите от вота ще бъдат решени в съдебната зала“, сподели междувременно и професорът от Бостън Колидж Любомир Топалов.

 

 

 

 

Междуременно Байдън поведе в Мичиган с 10 000 гласа преднина пред Тръмп, след като разликата в подкрепа на Тръмп по-рано днес бе достигнала 0.1 пункта.

 

 

 

Това е резултатът при 89% преброени гласове според проувчане на „Едисън рисърч“. Той сочи, че същата преднина от 0.1 пункта вече е за Байдън (49.2% при 49.1 на сто), след като подкрепата му в последните часове набъбна с хиляди гласове, а тази за Тръмп почти не се промени.

 

 

 

 

 

На пръв поглед нищожната преднина подчертава тенденцията, която дава тласък на Байдън – Мичиган е един от няколкото решаващи щата в надпреварата. Си Ен Ен отбелязва, че се очаква до края на деня да има яснота дали щатът с 16 електорални гласа ще е за Тръмп или Байдън.

 

 

 

 

Ако спечели Мичиган и задържи преднината си в Невада, Байдън е новият президент на САЩ.

 

 

 

Лупа БГ

lupa.bg

 

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023