САЩ

Това ли е краят? Байдън поведе в Пенсилвания и Джорджия

Това ли е краят? Байдън поведе в Пенсилвания и Джорджия

 

 

3edc768ef45040a083768ca732a496f2

 

 

Джо Байдън поведе в ключовите щати Пенсилвания и Джорджия малко преди финала на броенето на бюлетините от президентските избори в САЩ. Победа в Пенсилвания е достатъчна на Байдън да стане 46-и президент на САЩ. Друг вариант пред Байдън, който ще му осигури мандат, е победи в Невада и Аризона, където той също води пред Доналд Тръмп.

 

 

 

 

Трети ден продължава броенето на бюлетините в САЩ. Властите в поне два района в колебаещия се щат Пенсилвания спряха снощи временно обработката на бюлетините от общите избори в САЩ, съобщиха Си Ен Ен и Ен Би Си. Обработката на бюлетини бе спряна в окръг Филаделфия, където се намира едноименният град – най-големият в щата. В същото време, според Cи Ен Ен, преброяването на гласовете е било временно спряно и в окръг Алегейни, където се намира вторият по големина град в Пенсилвания, Питсбърг. Според Cи Ен Ен демократът Джоузеф Байдън уверено води в двата района. По-късно броенето продължи като преднината на Тръмп бавно се стопяваше и преди час Байдън поведе в Пенсилвания с 0.1% при 95 на сто преброени бюлетини.

 

 

 

 

Байдън обаче успя вече да обърне резултата в Джорджия, където преднината на Тръмп се стопяваше ежечасно. Претендентът за Белия дом поведе в класирането при преброяването на последния процент от бюлетините – сега той води с 1096 гласа.

 

 

 

 

По-рано предизборният щаб на Тръмп заведе дело за спиране на преброяването на гласовете в Пенсилвания. Според зам.-шефа на щаба му Джъстин Кларк, искът се завежда, за да се „попречи на длъжностните лица по изборите – демократите – да скрият процеса на преброяване и обработка на бюлетините от наблюдатели на републиканците“.

 

 

 

 

Преброяването към 16:05 ч.:
253 на 214 eлекторални гласа в полза на Байдън /270 необходими гласа/

Невада – 6 електорални гласа – С 0.9% води Байдън, 89% от бюлетините са преброени.
С.Каролина – 15 електорални гласа – С 1.4% води Тръмп, 95% преброени.
Джорджия – 16 електорални гласа – С 1096 гласа води Байдън, 99% преброени.
Пенсилвания – 20 електорални гласа – Байдън води с 0.1%, 95% преброени.
Аризона – 11 електорални гласа – Байдън води с 1.6%, 90% преброени
Аляска – 3 електорални гласа – Тръмп води с 30%, 50 на сто преброени.


 

 

 

 

 

Седем от най-големите телевизии демостративно прекъснаха излъчването на монолога на президента Доналд Тръмп снощи, в която той обяви, че има гигантска конспирация срещу себе си.

 

 

 

 
В 17-минутния си монолог той твърди, че е жертва на “големите медии, големите пари и големите технологични компании”, които са се обединили за “историческа намеса в изборите”, за да донесат победа на кандидата на Демократичната партия Джо Байдън.

 

 

 

 

 

”Ако се преброят всички законни бюлетини, аз ще победя. Демократите се опитват да откраднат изборите”, убеден е президентът. „Всички бюлетини, които са дошли преди изборите, трябва да се броят. Но всички бюлетини, които са дошли след изорите, не трябва да се броят“, смята Тръмп. Досегашният президент обясни, че тъй като с демократите трудно ще се разбере, то изборният процес ще завърши вероятно във Върховния съд на САЩ..

 

 

 

 

ЦЕНЗУРА

В четвъртък Туитър закри окончателно акаунта на бившия главен стратег на Белия дом Стив Банън, след като същия ден по-рано той предложи д-р Антъни Фаучи и директорът на ФБР Кристофър Рай да бъдат обезглавени.  Коментарите му бяха направени във видеоклип, публикуван в профилите му във Фейсбук, YouTube и Туитър.

 

 

 

 

Първо Банън неоснователно заяви, че президентът Тръмп е спечелил изборите, въпреки че в няколко ключови щата броенето на гласовете продължава – и допълни, че както Фаучи, така и Рай, трябва да бъдат уволнени. А след това отиде и по-нататък:

„Бих набучил главите им на колове. Точно така. И бих ги сложил в двата ъгъла на Белия дом като предупреждение за федералните бюрократи. Или се съгласяваш с програмата, или те няма.“

 

 

 

Коментарите дойдоха по време на пряко предаване на онлайн шоуто War room: Pandemia на Банън.

Видеото остана на страницата на Банън във Фейсбук за около 10 часа в четвъртък и бе гледано почти 200 000 пъти, преди Фейсбук да го премахне, като се позовава на политиките си за насилие и подстрекателство.

 

 

 

 

По-рано в четвъртък вечерта и YouTube премахна видеоклипа за нарушаване на политиката му срещу „подбуждане към насилие“. Туитър обяви, че акаунтът на подкаста War Room на Банън е спрян окончателно за подбуждане към насилие.

 

 

 

 

Коментарите на Банън дойдоха, след като и други поддръжници на президента използваха насилствена и милитаристична реторика, за да подкрепят неоснователните твърдения на Тръмп за изборни фалшификации и да осъдят политическите му опоненти. В туит от четвъртък Доналд Тръмп-младши призова баща си „да започне тотална война заради тези избори“.

 

 

 

 

 „Време е да изчистим тази бъркотия и да спрем да изглеждаме като бананова република!“ добави той.

 

Сега

 

segabg.com

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024