САЩ

Феноменална активност на изборите в САЩ. Струват 14 милиарда долара

Феноменална активност на изборите в САЩ. Струват 14 милиарда долара

fenomenalna-aktivnost-na-izborite-v-sasht-1

 

 

 

Огромната активност за изборите в САЩ продължава, съобщи FOX News.

 

 

Проучвания показват, че вече 94 млн. американци са дали своя глас. Много щати разшириха правилата за предварително гласуване.

 

 

 

Много гласоподаватели изпращат гласа си по пощата. Това сериозно повиши активността на предварителния вот.

 

 

 

Много щати ще броят и бюлетините, пристигнали след изборния ден. Това вероятно ще забави обявяването на победител.

 

 

 

 

Съединените щати са държавата на рекордите. Рекорден брой избиратели гласуват на изборите, но рекордни са и сумите, които кандидатите похарчиха за своята кампания. 14 милиарда долара струват избори 2020-та, показват последните проучвания. А в президентската надпревара – кандидатът на Демократите Джо Байдън е успял да набере близо 1 милиард долара от спонсори, пише nova.bg.

 

 

 

 

Много неща се случват за първи път в изборната кампания. Сред тях са и рекордните 14 милиарда долара, които Републиканци и Демократи похарчиха, за да имат свой президент и представители в Конгреса. Това е два пъти повече от средствата, които бяха дадени преди 4 години.

Рекорди и в индивидуалните кампании по набиране на средства. Джо Байдън успя да събере 950 милиона долара и съвсем малко го дели от 1 милиард. Доналд Тръмп е с 200 милиона по-малко.

 

 

 

 

А преди по-малко от 20 години кампанията на трима кандидати – Джордж Буш, Бил Клинтън и Рос Перо струва общо 200 милиона долара.

Как обикновените американци приемат тези цифри?

„Не съм дарявала за президентската кампания, няма смисъл”, заяви Джасмин.

 

 

 

 

„Мисля си, че трябва да се дават пари за по-смислени неща. И двамата кандидати си имат достатъчно пари и затова и в кампанията харчат огромни суми”, категорична е Риана.

„Винаги е било така. Опитите да бъдат спрени подобни харчове се провалиха. Съдът не позволи таван. И двамата кандидати трябва да похарчат много пари, за да достигнат позициите им до гражданите, но това не означава, че този с по-голям бюджет ще спечели”, посочва Джон.

Според изследване, цитирано от NBC, бизнесът от Уолстрийт дава политическо доверие, което е съпроводено със солидно спонсорство на кандидата на Демократите – Джо Байдън. Настоящият президент Доналд Тръмп използва този факт, за да атакува опонента си.

„Ти събра огромно количество пари за кампанията. А всеки път, когато ти дадат пари се сключва сделка, Джо. Аз можех да се срещна с всички шефове на най-големите компании и да събера рекордно количество пари. Но не го направих, защото ще ме постави в слаба позиция. Ти взимаш парите от Уолстрийт, а не аз“, заяви Доналд Тръмп.

А какво мислим, ние, европейците за големите пари, които се разиграват в американската политика.

„Финансирането донякъде изкривява вота…30 процента от парите не са с доказан произход. Американската система е такава, че признава лобизма. В крайна сметка не вярвам, че парите ще имат решаващо значение, защото преди четири години Хилари имаше далеч по-голямо финансиране, но загуби”, заяви Никола Апостолов, икономист в Колумбийския университет.

И така залогът е голям и тези, които са инвестирали в кампаниите, чакат с нетърпение изборните резултати.

САЩ

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024