Политика

Симеонов: Чувалите с трупове ще станат факт. Нека хората да се уплашат. Лекарите ще избират кой да умре

Симеонов: Чувалите с трупове ще станат факт. Нека хората да се уплашат. Лекарите ще избират кой да умре

big_3108

 

 

 

 

Не спират коментарите около сутрешното участие на лидера на НФСБ Валери Симеонов в на Нова телевизия. Както писахме той заяви, че трябва да се забранят всички обществени мероприятия и да се прецизира заповедта за посещението на заведенията.

 

 

„Имаме недостиг на лекари, по места и на болнични легла. Епидемията е много сериозна. С политически лозунги и призиви няма да стане. Трябват мерки, както и да се ограничат и училищните занимания от 4 клас нагоре. Тези деца са преносители без симптоми, които заразяват бабите и дядовците си“, коментира Симеонов.

 

 

 

„Премиерът сам е тежко засегнат от коронавируса. Предложих му по-сериозни мерки за държавата. След като Борисов се оправи, ще поискам Коалиционен съвет“, разкри той.

 

 

 

„Здравната система е опасно натоварена – пред срив. Няма политици, които да вземат непопулярни мерки и то четири месеца преди изборите“, категоричен бе Валери Симеонов.

 

 

 

„Лекарите са ангели в бели престилки. Всички трябва да сме съпричастни с тях. Вчера видях 8 души, натъпкани на една маса с чаши бири и ракии. Кой трябва да ги спасява – лекарите или политиците? Нека всеки да се пази“, призова лидерът на НФСБ.

 

 

 

 

„Ако продължаваме да бъдем безотговорни, лекарите ще трябва да избират кой да живее и кой да умре. Никой не иска да плаши хората, но нека се уплашат. Чувалите с трупове ще станат факт. Моят упрек е, че мерките не се затягат навреме“, допълни Симеонов.

 

 

 

Валери Симеонов коментира и скандала с купона за рождения ден на общинския съветник от Пловдив Кирил Търев. Припомняме, че на партито Търев е събрал 70 души, като е поканил и певици. Симеонов обвини зам.-кмета Тодор Чонов, че е бил част от скандалното празненство. Политикът от Пловдив отрече информацията.

 

 

 

 

„Ако Чонов не е бил там, ще му се извиня. Нека да изчакаме проверката. Партито е събрало политическия елит на Пловдив. Имам данни, че полицията не се е появила на сигнал за това парти. Заведението го знам задочно – имам черен списък със заведения по граждански сигнали“, разкри лидерът на НФСБ.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024