ОБЩЕСТВО

36-годишният Пламен от Доспат спечели хиляди левове от загубата на Тръмп… СНИМКИ

36-годишният Пламен от Доспат спечели хиляди левове от загубата на Тръмп… СНИМКИ

big_3ce4

 

 

Много пари спечели млад мъж от Доспат. Интересното е, че всичко се случва от залог за президентските избори в САЩ.

 

 

 

 

Лидерът на социалистите в родопския град си има специален алгоритъм, с който решава на кой политически играч да заложи

 

Image_9221296_302

 

“Познах и спечелих от победата на Джо Байдън на изборите в САЩ не защото съм заложил като фен с леви убеждения, а с помощта на собствен алгоритъм”, казва 36-годишният Пламен Станоев от Доспат. Той спечели 75 000 лева от залози за победата на Джо Байдън на последните президентски избори в САЩ.

 

 

 

Станоев, който е лидер на БСП в родния си град и зам.-шеф на общинската организация,

заложил за

съперника на Тръмп

още през януари

 

 

 

Тогава Джо Байдън е само един от общо 17 кандидати за президент от Демократическата партия, пише 24chasa.bg.

 

 

 

Залогът му донесъл чиста печалба от 21 000 лева. Станоев заложил в голяма британска букмейкърска компания 2000 лева. Той решил да заложи и за победа на демократа срещу Доналд Тръмп на същинските избори в началото на ноември. Печалбата, която му изплатили в понеделник, е била 54 144,85 лева.

 

 

 

 

“Бях в Нидерландия при брат ми за 8 месеца. След като се върнах в Доспат, за около 5 месеца на спокойствие успях да съставя алгоритъм с 10 индикатора. Три от тях са социални, 3 – политически, и 4 – икономически.

 

 

 

Разработеният алгоритъм сочеше победа за Джо Байдън. А това, че е по-близък до възгледите ми, ме накара да играя с по-голяма сума”, обяснява Станоев.

 

 

 

 

 

Идеята да направи алгоритъм и начинът му на действие той заимствал от едно интервю на Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар на САЩ и носител на Нобелова награда за мир от 1973-а. Тогава

по сходен начин

Кисинджър

прогнозирал

възкачването

на Дън Сяопин,

дългогодишен лидер на Китайската народна република.

 

 

 

 

37-ият американски президент Ричард Никсън го кани в САЩ и така американците, преди да застане начело на китайската комунистическа партия, са обсъждали с него създаването на свободни икономически зони, които носят милиарди печалби.

“Познавам добре политическия живот в САЩ. Като студент бях на бригада в Аляска за 3 месеца. След това останах в Чикаго за 3 години, започнах работа и още повече се заинтригувах от местната политика”, казва Станоев.

 

 

 

Работел във фирма на американеца Кенет Леви. Той е бил един от спонсорите и поддръжниците на кмета на Чикаго Ричард Дейли. Българинът е бил впечатлен от фамилията Дейли – баща и син, които заедно управляват третия по големина град в САЩ близо половин век. Един от синовете на работодателя му Кенет Леви – Майкъл, завършил право заедно с Хилари Клинтън.

Пламен имал доскоро снимка на Кенет Леви с бившия президент Бил Клинтън, но я показвал на много хора в Доспат и тя изчезнала.

 

 

 

 

 

В Чикаго се включил като доброволец в кампанията на Демократическата партия и на кандидата ѝ за президент Барак Обама.

Дори успял да присъства на победната реч на Обама в “Гранд парк” в Чикаго и да чуе на живо прословутото му обръщение: “Има ли още някой, който се съмнява, че Америка е страната, в която всичко е възможно? Тази вечер отговорът е ваш.”

 

 

 

 

Печалбата от залаганията на същинските избори е 54 144 лв.

Печалбата от залаганията на същинските избори е 54 144 лв.

 

 

 

 

 

Пламен Станоев казва, че изпитаната еуфория и съпричастност към победата го накарала да следи американската политика и президентски кампании. Дипломираният юрист се върнал в България, но продължавал да следи политическите процеси зад океана.

Всъщност Станоев има печалби от залагания в още 4 държави.

 

 

 

С помощта на създадения собствен алгоритъм

познал победителя

на изборите в

Нова Зеландия –

лейбърисктката

Джасинда Ардерн

 

 

 

 

Покрай брат си, който е бил дълго в Нидерландия, Пламен наблюдавал политическите процеси и заложил на изборите за настоящия премиер Марк Рюте от Народната партия за свобода и демокрация.

За Великобритания познал, че Борис Джонсън ще е изборът на консерваторите след оставката на Тереза Мей.

 

 

 

 

“Залозите ми за Марк Рюте и Борис Джонсън са плод на вътрешната ми интуиция и не съм се позовавал на алгоритъма”, вметва Станоев. Към днешна дата фаворит за следващ британски премиер му е Киър Стармър от Лейбъристката партия.

“Когато започнат залозите за бъдещ премиер, не мога да гарантирам, че ще заложа за Стармър, тъй като до насрочването на изборите във Великобритания някои от 10-те индикатора може да покажат друго”, обяснява доспатският анализатор.

 

 

 

 

Във фокуса му

сега е Франция,

където ще има избори през 2022-а. Чете историческа литература и следи актуалните политически процеси във Франция. Още сега обаче смята, че следващият френски президент няма да е Еманюел Макрон. Освен в САЩ и Нидерландия Станоев е работил 4 г. в администрацията на община Доспат, но преди 2 г. напуснал, защото заплащането било ниско.

 

 

 

 

 

“За печалбата от победата на Джо Байдън като служител в общината трябваше да работя над 10 г.”, пресмята Станоев. Родителите му са едни от първите в родопския град, които преустройват къщата си в семеен хотел.

Станоев обаче не участва в семейния бизнес. Коронавирусът и наближаващите парламентарни избори у нас, на които го чака работа като партиен лидер, го спират да отиде в чужбина в държава, където му предстоят залагания.

В България няма как да залага, тъй като родната политическа интрига не е интересна за световните букмейкърски компании. Станоев обаче сочи, че

 

 

 

 

на последните

местни избори

спечелил облог

за бутилка уиски

с кмета на общината Елин Радев. В Доспат на тези избори резултатите бяха без прецедент в страната. Всички 13 места в общинския съвет бяха заети от ГЕРБ. Кметът Радев пък бе избран с 86,78% от гласовете. Кметовете на всички села също са от ГЕРБ с изключение на Црънча. Радев твърдял, че неговата партия ще вземе всички села. Станоев държал, че кмет на Црънча, и то на първи тур ще стане Недко Хаджиев от БСП. И познал Хаджиев взел 50,88% от гласовете.

 

 

 

24 часа

24chasa.bg

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024