ОБЩЕСТВО

Последните думи на един лекар от Пловдив: „Добре съм, обичам те”

Последните думи на един лекар от Пловдив: „Добре съм, обичам те”

 

160820932713778

 

 

Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, разказа тъжната история на негов колега от Пловдив, който стана жертва на вируса

 

 

 

Ужасът „коронавирус“ е измислица за едни и жестока трагедия за други. Д-р Борис Таблов, който е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, разказа тъжната история на негов колега от Пловдив, който стана жертва на вируса.

 

 

Ето целия пост на медика във фейсбук:

 

 

Може ли някой да остане безчувствен стигайки до последния ред. Не, не е измислица. Едно от лицата на пандемията. Ще ги оставим ли?

 

 

Тази есен синът му е първокласник. Таткото, лекар, го взема от училище и отиват да спортуват, преди да напишат домашните заедно всеки ден. Майката взема 5-годишната дъщеря от детската градина. Когато тренировките на 7-годишния малчуган приключат, всички заедно се разхождат през есенните следобеди.

 

 

Идва ноември, училищата затварят заради коронавируса. Бащата разделя времето между децата си вкъщи и пациентите в една от болниците в Пловдив. Той и съпругата му се разболяват. Тя се възстановява бързо. Той е приет по спешност в болница. Кислородният апарат му пречи да говори, но без него не може да диша.

 

 

В поредната размяна на съобщения той небрежно вметва, че батерията на телефона пада и ще го остави да се зареди, да не се тревожат. „Добре“… „Обичам те“… „И аз теб“, си пишат лекарят и съпругата му. Мама и двете деца изрязват гирлянди от гланцово блокче за Коледа, докато чакат татко да пише отново.

 

 

 

След шест часа, към 18,30, се обажда дежурната лекарка…

 

 

 

 

Двете малки деца ще бъдат деца на стипендиантския фонд за семействата на починали в епидемията лекари, медици и учители. Не можем да върнем щастието на семейството, но можем да се грижим и да подкрепяме.

 

ВИЗИТКА:

Д-р Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор в Нойрупин, Германия, където работи от 2010 г. Завършил е медицина в Плевен през 2002 г. и е лекар трето поколение. Специализира анестезиология и интензивно лечение, има и допълнителни квалификации по спешна и по интензивна медицина. Преподава в местния медицински институт и е част от група лекари, които са отговорни за медицинското осигуряване при случаи с голям брой пострадали.

 

 

Източник: flagman и bgnow.eu

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024