Коментари

Антония Първанова: Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители

Антония Първанова: Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители

 

Антония_Първанова_7194400154697051983_big

 

 

 

Както и да го погледнем, ваксинирането у нас си е отвсякъде третата фаза на едно класическо клинично проучване

 

 

Като манипулират общественото мнение, поне да избираха по-умни говорители. В цитата* по-долу прозира следната истина – само ден след началото на масовата ваксинационна кампания тепърва ще установяваме:

 

 

 

1. Колко време ще ни пази ваксината;

 

 

2. Колко ще е ефективна;

 

3. Какви нежелани реакции има;

 

4. Ще се проследяват 1000 души след 2 и 6 месеца, и след 1 и 2 години;

 

5. На всичко отгоре, проследяването по горната точка щяло да съвпадне с масовата имунизация през април?!?

 

 

Както и да го погледнем, това си е отвсякъде третата фаза на едно класическо клинично проучване, така както се прави по установените правила. След като премине този период, в който то ще бъде извършено под привидния предлог за загриженост на хората от първа линия, данните ще бъдат подадени за официална регистрация на ваксината във FDA/USA. Към момента тя има разрешително за употреба при условия на спешност, но не и редовна регистрация. Предполагам, междувременно някои нежелани ефекти ще бъдат усъвършенствани и коригирани.

 

 

Много интелектуално инсуфициентно е да обясняваш как трябва да се ваксинират 70-75% от населението, за да се усети положителен ефект на защита за цялото общество, а в същото време дори и при задължителна ваксинация да има само 57% подлежащи (защото толкова остават като махнем децата, за които ваксината не се препоръчва, противопоказаните поради инфекциозни, хронични и автоимунни заболявания, болните в момента и преболедувалите от Ковид-19).

 

 

Отделно има и не малък брой хора, които не биха се ваксинирали на този етап, или с тази ваксина, или по принцип. Изобщо не искам да коментирам броя на медиците, които отказват да се ваксинират, както и моралната страна на въпроса – как ще препоръчват на други да го правят или ще им прилагат ваксината ако на себе си не са я поставили и след като имат медицински или други съображения за самите себе си дали ще ги прилагат по същия стандарт и за останалите хора.

Излиза, че при подобни данни, изначално е ясно – зададената цел 70% да бъдат ваксинирани е непостижима по дефиниция! Дали наистина става дума за защита от Ковид-19 или нещо съвсем различно?

 

 

 

Остава въпросът, защо ще се ваксинираме масово чак през април, когато започва спад на заболяемостта от сезонни вирусни инфекции, в т.ч. коронавирус? Да не говорим, че до тогава още повече хора ще са преболедували и ще намалее много под 50% и без това непостижимият процент на всички, които могат да бъдат изобщо ваксинири. За какво са тогава всичките тези призиви за солидарност и заплахи за тежките последици при неваксиниране на 70% от хората?

 

 

 

Очевидно, отговорът е в приключването на трета фаза от клиничното проучване на ваксината, участието в което няма как да стане доброволно ако няма нагнетяване на страх и паника, манипулиране чрез неистини и фалшиви мотиви. Какви времена настъпиха, човек да се чуди кое в случая е яйцето и кое кокошката – дали фарма индустрията корумпира правителства или подкупни политици се възползват от ситуацията-

 

 

А това да си продадеш за много пари ваксината по време на проучване, вместо да платиш за неговото осъществяване, и също така да не покриеш щетите при настъпили неблагоприятни последици за живота и здравето, на всичкото отгоре да ги прехвърлиш на данъкоплатците, които плащат и ваксините и организацията по прилагането им, си е направо виртуозно изпълнение – много печелившо и безобразно цинично.

 

 

Дали от Пилат Понтийски взехте пример как да си измиете ръцете

 

 

* „Трябва да видим за какъв период ваксината ни пази, колко е ефективна и какви нежелани реакции има.

 

 

У нас трябва да се проследят поне 1000 души. Ще се правят изследвания на контактната група на два месеца, шест месеца, година и две години, след втората доза ваксина, обясни Кунчев. Към момента са регистрирани много малко и слаби реакции, предимно болка на мястото на убождането.

 

 

Засега ваксината има много добър профил на безопасност. Очаква се проследяването у нас да започне от април, като то ще съвпадне с масовата имунизация“, каза Кунчев.

 

 

Антония Първанова

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024