ОБЩЕСТВО

Джипи в Раданово излекува успешно рекорден брой пациенти с коронавирус! (СНИМКИ)

Джипи в Раданово излекува успешно рекорден брой пациенти с коронавирус! (СНИМКИ)

Image4-3

 

 

 

 

Общопрактикуващият лекар д-р Емил Енчев, който има практика в село Раданово, излекува през ноември рекорден пациенти, доказани и със съмнения за коронавирусна инфекция.

 

 

 

Д-р Енчев не почивал близо 50 дни и приемал стотици пациенти, тъй като държал лично да ги преглежда, да следи терапията им и когато се налага,  да бие инжекции. Всички болни са оздравели след прилаганото лечение, като само двама са стигнали до хоспитализация.

 

 

 

 

 

 

От 23 години д-р Емил Енчев е общопрактикуващ лекар в село Раданово. В листата си има над 2700 пациенти, част от тях са и от съседните села и Полски Тръмбеш. През ноември отчел бум на ковид болни. През кабинета му преминали стотици с оплаквания, характерни за коронавирусна инфекция, част от тях- доказани чрез PCR -тестове.

 

 

 

“През миналия месец все още не се отпускаха безплатни направления за тези тестове и масово хората не можеха да си ги позволят на такава висока цена. Но клиничната картина с която идваха, отговаряше напълно на ковид-19, уточнява той.

 

 

 

 

 

” С типичните симптоми- главоболие, което не минава от аналгетици, кашлицата е суха и дразнеща, с болки в мускулите и ставите, зачервено гърло и температура. Загубата на обоняние и вкус идва на петия-шестия ден. Записани през ноември са преминали около стотина, от тях има доказани с тестове около 20-тина, а пък реалното число е около 700-800!

 

 

Лекувал съм и ковид- пневмонии, доказани със снимка- поне 40-50. Толкова пневмонии не съм имал, откакто съм започнал работа досега- за година, не съм имал толкова, колкото имах за един месец!”, разказва още д-р Енчев.

 

 

Медикът споделя, че също прекарал болестта. Приемал без почивка и без страх за здравето си болни, макар да показвали клинична картина на ковид-19.

 

 

„ По телефона не може да се свърши точна,екзактна работа! Аз ги викам всеки ден- дали за инжекция, дали без инжекция, всеки ден да видя какво става и ако трябва на момента да променя терапията! Сестрата хвана мазоли от инжекции,от чупене на ампули!”

В работата му помага възрастната медицинска сестра, която най- вече поставя инжекциите.

 

 

 

 

 

 

Близо две седмици Ариф Мустафов се лекувал под зоркия поглед на д-р Енчев. Вече оздравява, но отново е на контролен преглед при медика.

 

 

 

 

 

„Сериозна инфекция имаше, инжекции ми поставиха, лекарства ми дадоха – събота, неделя, не е почивал докторът, работеше постоянно! Сега се чувствам много по-добре ! Много зле бях, не можех да стана от леглото, сега съм вече като младо момче!”, споделя Мустафов.

 

Общопрактикуващият лекар доверява, че също е преминал болестта и че обмисля да се ваксинира.

 

„Най- вероятно ще се ваксинирам,почти съм го решил, просто трябва да се запозная с кратката характеристика, защото в момента все още нямам такава!”

 

До момента 97% от ковид пациентите на д-р Енчев са излекувани успешно, като само двама постъпили в болница заради придружаващи заболявания.

 

 

Източник: times.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024