Здраве

Д-р Бруск Халил: Чай от нар и анасон за превенция на COVID-19, за мен нарът е номер едно

Д-р Бруск Халил: Чай от нар и анасон за превенция на COVID-19, за мен нарът е номер едно

big_no8j

 

 

 

Чай от анасон и лайка, особено за децата и бременните, за които се избягва даването на медикаменти, препоръча като превенция шефът на ковид отделението на Втора градска болница в София д-р Бруск Халил.

 

 

 

Самият той всяка вечер вземал нар – този плод има много силно антивирусноантивирусно, антипаразитно и антиоксидантно действие, разказа докторът пред Би Ти Ви тази сутрин. Пулмологът напомни, че лекарства против паразити – такива за краста и малария, сега се ползват в цял свят срещу инфекцията.

 

 

 

Д-р Халил се надява до Нова година нещата да се успокоят и постепенно да влезем в по-нормални нива на заболеваемост. Според него трета вълна може да се очаква през лятото – тогава антителата на преболедувалите вероятно ще са свършили.

 

 

 

Все още при нас идват хора, които не вярват, че COVID-19 съществува“, заяви д-р Бруск Халил в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. По думите му пациентите изчакват до последния момент, за да потърсят лекарска помощ, което при тази инфекция може да се окаже фатално.

 

 

„Хората подценяват болестта, не взимат нещата сериозно. Когато потънат в дихателна недостатъчност, тогава търсят нашата помощ“, казва д-р Халил. Той посъветва пациентите да търсят лекарска помощ при първи симптоми на дихателна недостатъчност – задух, болки в гърдите и температура.

 

 

 

Д-р Бруск Халил е шеф на ковид отделението на Втора градска болница в София

 

 

 

„Нон стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже единият пациент при нас – осем дни му казвам, че е за болница, той ме гледа с пренебрежение. И в момента бере душа, с най-голям зор успяхме да го извадим от това положение“, разказва д-р Халил.

 

 

 

Две основни групи антибиотици изписват той и колегите му за домашното лечение в комбинация с антикоагулант – аспирин, антистенокардин, каквото има в аптечната мрежа, и кортикостероида дексметазон, разказа д-р Халил. Пулмологът обаче призова хората да не предприемат самолечение.

 

 

 

Течен органичен германий за главоболие от ковид произход препоръча горещо той – помага за вкарването на кислород в клетката, има и имуномодулиращ ефект.

 

 

 

5 заразени сестри и 4-има от общо 22 -ма лекари има в момента в отделението, обясни шефът му. Той самият не е бил инфектиран от началото на епидемията.

 

 

 

Пулмологът коментира, че наложените противоепидемични мерки са добри и нужни.

 

Би ти ви, Лупа БГ

Здраве

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023