Политика

Д-р Михайлов за Борисов: Етюдът в спалнята и изповедта по телефона са безобразие на всички безобразия

Д-р Михайлов за Борисов: Етюдът в спалнята и изповедта по телефона са безобразие на всички безобразия

d_r_nikolai_mihailov_nama_vazkresenie_bez_jertva_1
За мен бунтът срещу Борисов е оправдан и без повод, той е легитимен по определение. Свръхлегитимен. Този протест и подкрепата за него е граждански дълг, проява на нормалност, на добър вкус.
Независимо от всички възможни възражения. Бърборенето за политика при ”генералното условие” на този премиер е загубено време. Етюдът в спалнята и изповедта по телефона са безобразие на всички безобразия.

Това казва д-р Николай Михайлов пред „Дневник“.

 

 

Това не можеше да бъде оставено без последствия. В етюда от спалнята откриваме всичко от „низовия“ предприемачески идеал и приватизираната публична власт: пари, злато, дама вамп зад кадър и блажена „мъжка“ умора. Пищов. Художествено завършен образ на реализирания „мъжки“ идеал. „Токсичната маскулинност“. Въпросът “ какво следва нататък?“ е уместен, но вторичен въпрос. Кариерата на Борисов е ефект на размишления за целесъобразност, за „неизбежния компромис“, обяснява психиатърът.

 

 

 

Борисов е производство на тъкмо на задкулисни „десни“ размишления, това трябва да се помни. Пътят към българския политически „ад“ е постлан с добри коалиционни намерения, с разнообразни действия и бездействия, продиктувани от фамозния „политически разум“.

 

 

 

 

Ние сме омагьосани от този „разум“, от фолклорната байганьовска разсъдливост, от тази низост и глупост, която нарича себе си „ум“. „Дълбоки“ плитки сметки в Ганкиното кафене. Политиката не е зоотехника, а вид култура. Политическа култура. И минимум достойнство.

 

 

 

Ако афоризмът на това управление е „аз съм прост и вие сте прости“, то ние всички се оказваме развеселени консуматори на простотия, поданници в „царството на простите“. Бенефициенти на зоотехническа грижа, посочва д-р Михайлов.

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024